Începând cu 2022 vom sărbători Ziua Națională a Înotului

Lista sărbătorilor naționale din România, ce cuprinde, în prezent, nu mai puțin de 82 de astfel de zile, a fost extinsă, potrivit unei legi oficializate joi. Mai exact, de anul viitor, în data de 19 iulie

vom sărbători Ziua națională a înotului, informează site-ul avocatnet.ro

Legea nr. 279/2021, publicată joi în Monitorul Oficial nr. 1.148, prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală a acestora.

Concret, în data de 19 iulie a fiecărui an se va sărbători Ziua națională a înotului. În această zi de sărbătoare, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, cluburile sportive și membrii afiliați vor organiza și vor participa la evenimente și programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea oamenilor.

În plus, autoritățile locale și cele centrale, societatea civilă, dar și persoanele fizice sau juridice vor putea acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor consacrate acestei zile.

19 iulie va fi zi de sărbătoare națională, dar nu și zi liberă pentru salariați. Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite numai prin Codul muncii. Cu alte cuvinte, zilele de sărbătoare națională sunt lucrătoare, iar cele de sărbătoare legală sunt nelucrătoare.

Zilele de sărbătoare națională, care sunt în număr de 82, au fost introduse, de-a lungul anilor, printr-o serie de acte normative. Pentru a reuni toate zilele de sărbătoare într-un singur document și pentru a abroga cele 79 de acte normative prin care au fost introduse, parlamentarii au pus în dezbatere, în septembrie, un proiect de lege în acest sens.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*