Începe cel mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open

O nouă ediție a turneului ATP Challenger Sibiu Open va începe duminică, la Tenis Club Pamira. Proiectul a crescut în amploare în cel de-al 11-lea an prin introducerea unei serii de turnee premergătoare, destinate sportivilor amatori, de toate vârstele.

Primul turneu al proiectului Sibiu Open a fost cel dedicat copiilor. Peste 70 de tineri sportivi de vârste diferite s-au înscris în acest turneu, cel mai mic competitor având cinci ani. Apoi, turneul amatorilor a strâns și mai mulți participanți, peste 80, pentru care au fost organizate 6 probe de joc, atât la feminin cât și la masculin, precum și două categorii de dublu. Cel de-al treilea turneu al proiectului a fost dedicat jucătorilor sibieni iar premiul acestui turneu a fost un wild-card pe tabloul de calificări la turneul Challenger. Același premiu a fost pus în joc și pentru turneul dedicat jucătorilor români. Prin urmare, doi tenismeni români vor avea ocazia să se dueleze cu jucători din circuitul ATP în calificările pentru Sibiu Open.

Nume importante din tenisul internațional

Turneul va începe în data de 18 septembrie, cu tabloul de calificări. Patru jucători din calificări vor completa tabloul principal de simplu al competiției, unde vom regăsi nume importante din tenisul internațional, printre care se evidențiază Federico Coria. Argentinianul este cel mai bine clasat jucător participant la Sibiu Open în cele 11 ediții de până acum. Momentan, Coria ocupă locul 71 în clasamentul mondial, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 50. Federico Coria vine la Sibiu de la US Open, unde a fost eliminat în turul secund de către spaniolul Carlos Alcaraz, cel care urma să câștige turneul de la New York și să devină noul lider mondial. Coria este dublu câștigător de turnee ATP, cu titluri la simplu la Savannah în 2019 și la Czech Open, în 2021, precum deținător al unui titlu de dublu, la Campinas.
În turneul de dublu, favorit principal este nimeni altul decât sibianul Victor Cornea. Victor a ajuns anul acesta la 4 titluri în circuitul ATP, după ce și-a apărat titlul în turneul de la Praga. O victorie la Sibiu Open l-ar aduce pe Victor la un pas de a împlini un vis al întregii comunități de tenis din Sibiu, o calificare la un turneu de Grand Șlam. Punctele pe care le-ar obține la Sibiu i-ar permite lui Cornea participarea la Australian Open.

Acces gratuit

Sibiu Open are loc între 18 și 25 septembrie la Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici, nr. 39. Accesul publicului la eveniment este gratuit, până în faza semifinalelor. Finala de dublu și semifinalele turneului de simplu vor avea loc în data de 24 septembrie iar marea finală de simplu în 25 septembrie, de la ora 15. Biletele pentru ultimele două faze ale competiției costă 50 de lei pe zi și pot fi cumpărate de la recepția Tenis Club Pamira. Turneul este transmis live pe www.sibiuopen.com iar ultimele faze ale competiției vor fi transmise în direct la DigiSport.

Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și prezentat de Oscar.
Parteneri: Magnolia Residence, BWT România, Aria, Spitalul Veterinar Transilvania, Hotel Împăratul Romanilor, Materom Autohaus, Andu, Buonavista, Tușnad, Sens Media.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*