Începe construcția unei noi legături rutiere între cartierul Ștrand și Turnișor

Primarul Astrid Fodor a semnat ieri contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a noului drum care va lega cartierul Ștrand de cartierul Turnișor. Această nouă cale rutieră va conecta strada Dimitrie Cantemir cu strada Rozmarinului, unde se află în curs construcția unui nou pod peste Cibin în dreptul acestei artere.

„Strada va fi importantă pentru că va asigura o nouă legătură între cartierul Ștrand și cartierul Turnișor, implicit și zona industrial vest, unde se înregistrează valori mari de trafic. Va fi o alternativă la șoseaua Alba Iulia, supraaglomerată, pentru cei care se deplasează în direcția sau dinspre Ștrand sau Valea Aurie. Acesta este încă un proiect concret pe care îl realizăm pentru decongestionarea traficului și creșterea mobilității sibienilor, inclusiv prin mobilitate alternativă, prin utilizarea pistelor pentru biciclete care vor fi amenajate pe această stradă”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul s-a semnat cu asocierea SC Comtram SA – SC Eko Top Sibiu, investiția ridicându-se la 9,14 milioane de lei. Firmele contractate au la dispoziție 3 luni pentru a preda proiectul tehnic și apoi 8 luni să execute lucrările propriu-zise.

Noul drum va avea o lungime de aproximativ 1 km și o lățime a carosabilului de 7 metri. Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 metri pe fiecare parte, fiind prevăzute și piste pentru biciclete. De asemenea, se va instala o rețea de iluminat public cu LED și se va amenaja o rețea de canalizare pluvială. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere automate.

Demersurile juridice pentru crearea acestui drum au fost foarte dificile deoarece a fost necesară exproprierea unor terenuri private pentru a putea avea suprafața necesară în vederea creării unui drum cu toate dotările necesare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*