Începe sezonul căpșunilor! Fructele care scad riscul de boli de inimă, benefice pentru diabetici și te mențin fertil

Sezonul căpșunilor începe odată cu luna mai. Pe la mijlocul lunii vom putea savura căpșuni copți, cu numeroase beneficii asupra sănătății noastre.

Beneficiile căpșunilor sunt de neegalat, iar în curând ne vom putea bucura și de gustul lor delicios.

 

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, căpșunii sunt asociați cu scăderea în greutate, ajutându-te să menții o siluetă perfectă pentru vară, dar și întăresc imunitatea și mențin pielea frumoasă.

Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și astfel ne ajută la întărirea dinților și a oaselor. Conform doc.ro, căpșunii favorizează și fertilitatea, datorită conținutului bogat în vitamina E.

 

Fructele care scad riscul de boli de inimă

Boala de inimă este cea mai frecventă cauză de deces la nivel mondial. Studiile au descoperit o relație între căpșuni – sau antociani din aceste fructe – și îmbunătățirea sănătății inimii.

Studii observaționale ample la mii de oameni leagă consumul de căpșuni cu un risc mai mic de decese legate de inimă, scrie hearthline.com. De asemenea, potrivit unui studiu efectuat la persoane de vârstă mijlocie cu factori de risc bine stabiliți pentru boli de inimă, căpșunii pot îmbunătăți colesterolul HDL (bun), tensiunea arterială și funcția trombocitelor din sânge, relatează Monitorul de Cluj.

 

Totodată, căpșunii au efect antialergic, iar consumul acestora ajută și la calmarea simptomelor alergiilor.

Căpșunii, fructe benefice pentru diabetici

Pe lângă beneficiile deja menționate, căpșunii pot să fie foarte benefici pentru persoanele care suferă de diabet.

Datorită faptului că au un indice glicemic scăzut și conțin multe fibre, aceste fructe ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge. Consumul de căpșune este chiar recomandat pentru persoanele diabetice.

Conform unui studiu efectuat în anul 2011, 37 de căpșuni consumați zilnic pot să reducă semnificativ riscul de probeleme în cazul persoanelor care suferă de diabet, probleme de sănătate precum boli renale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*