Începe Sibiu Opera Festival! 13 evenimente în 21 de zile | EVENIMENT RECOMANDAT de Mesagerul de Sibiu

Astăzi, 15 septembrie, debutează la Sibiu ediția cu numărul 16 a proiectului Sibiu Opera Festival.

Ioan Bojin | manager Filarmonica de Stat Sibiu:
„Ediția din acest an a proiectului Sibiu Opera Festival aduce la Sibiu peste 500 de artiști din 20 de țări. Este o ediție a tinerilor artiști – soliști, regizori, directori de instituții muzicale lirice din întreaga lume. Festivalul va debuta cu un spectacol de dans contemporan, o colaborare cu dansatorii Teatrului de Balet Sibiu.“

Primul eveniment din program, spectacolul de dans contemporan „Peer Gynt”, reunește pe scena Sălii Thalia muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu și dansatorii Teatrului de Balet Sibiu.

Muzica live va fi asigurată de pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev. Coregrafia și regia spectacolului sunt semnate de către Aleisha Gardner, iar scenografia de Mariia Ermolenko.

Program

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv „Take an Opera Break” și nici concursul de canto „Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, „Peer Gynt”, eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu.

Bilete

Biletele pentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de Facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), de luni până joi, între orele 12-16. În funcţie de eveniment, preţul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*