Închis pe hârtie | ACTUALIZARE

Pasajul pietonal subteran din fața Hotelului Continental Forum a fost închis oficial pentru reparații, însă trecătorii nu țin seama de lucrările aflate în plină desfășurare.

Pietonii circulă nestingheriți printre muncitorii care repară scările și pavajul, deși la ambele intrări au fost amplasate panouri de avertizare. Poliția Locală are sediul la doi pași, dar se face că nu vede nimic.

„Miercuri, 30 mai, și joi, 31 mai, pasajul pietonal subteran din fața Hotelului Continental Forum se va închide traficului pietonal pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparații la scări și pavaj. Din acest motiv, pietonii sunt rugați să ocolească zona”, a transmis, aseară, biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Lucrările de reparații sunt incluse în cadrul unui contract care prevede refacerea scărilor pasajului prin turnarea unei noi structuri de beton, placarea cu granit a treptelor, înlocuirea placajului de travertin de pe parapet și montarea unor rigole metalice noi pentru scurgerea apelor pluviale. Aceleași lucrări sunt prevăzute și în pasajul subteran de lângă magazinul Dumbrava, aflat și acesta în lucru în prezent.

În pasajul subteran de pe strada Lupeni, din zona Gării, sunt prevăzute de asemenea lucrări de refacere a tencuielilor și zugrăvelilor, precum și înlocuirea gresiei sparte sau dislocate. Lucrările în acest pasaj vor începe de săptămâna viitoare, potrivit sursei citate.

Contractul de reparații pentru toate cele trei pasaje subterane pietonale are o valoare de 267.000 de lei. Firma contractată de municipalitate pentru a efectua aceste reparații este Gyps Construct SRL din Sibiu, firmă care, anul acesta, a mai câștigat două contracte în valoare totală de peste 900.000 de lei pentru reparații la zidul de fortificație de pe str. Manejului și la cel din zona Centumvirilor – Odobescu.

ACTUALIZARE: După ce Mesagerul de Sibiu a relatat situația, constructorul angajat de municipalitate a luat măsurile necesare pentru închiderea pasajului de la Continental Forum.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*