Independent pentru Primărie

Primarul interimar al comunei Șelimbăr, Marius Grecu, și-a anunțat candidatura pentru Primăria Șelimbăr, la alegerile din luna iunie.

Marius Grecu, viceprimar SelimbarMarius Grecu, originar din Veștem, are 36 de ani, este căsătorit și are un băiețel. După opt ani în funcția de viceprimar, el consideră că a venit momentul să devină primul gopsodar al comunei. Decizia de a candida a luat-o după ce s-a consultat cu oamenii din Șelimbăr și satele aparținătoare: Veștem, Mohu și Bungard. Acesta a decis să se înscrie în cursa electorală pentru Primăria Șelimbăr, ca independent. „Vrem o administrație modernă, pentru oameni. Am decis să candidez ca independent. Este o decizie a mea și a cetăţenilor“, a spus Grecu, miercuri, într-o conferință de presă.

Pași pentru dezvoltare

În acest moment, în Șelimbăr funcționează în jur de 900 de firme. Însă, pe viitor, Marius Grecu dorește să atragă și alți investitori, astfel încât comuna să-și consolideze dezvoltarea economică fără precedent din ultimii zece ani.

Cunoaște foarte bine problemele șelimbărenilor

Cu toate că bugetul comunei Șelimbăr în 2016 este de aproape 7,5 milioane de euro, Marius Grecu spune că mai sunt încă multe lucruri de rezolvat pentru cei aproape 7.500 de locuitori ai comunei. În acest sens, viceprimarul cu atribuții de primar și-a împărțit proiectele de viitor în două categorii: proiectele pe termen scurt și cele pe termen mediu și lung. În prima categorie, Marius Grecu a inclus proiecte precum: o mai bună transparență decizională la Primăria Șelimbăr, astfel încât oamenii să treacă mai ușor peste birocrația creată în urma aplicării legilor în administrație; crearea unui program de after-school, în parteneriat cu Parohia Șelimbăr, unde copiii care provin din familii defavorizate să aibă un loc unde să-și facă temele și să servească o masă caldă; construcția unei grădinițe cu program prelungit în localitatea Veștem, după modelul deja existent în Șelimbăr, și amenajarea de locuri de joacă pentru copiii din comună.

Pe termen mediu și lung, primarul interimar își propunere realizarea unui nou PUG al comunei, în care să fie inventariate și cartografiate toate terenurile, străzile, imobilele și rețelele de utilități, precum și terenurile care pot fi puse pe viitor la dispoziția investitorilor.

Câinii fără stăpân, în atenția Primăriei

Din păcate, și la Șelimbăr, câinii vagabonzi reprezintă o problemă majoră. Marius Grecu și-a propus să încheie un parteneriat cu ONG-uri, primele discuții fiind purtate cu Asociația AnimalLife Sibiu, în condițiile în care pe străzile comunei se plimbă peste 300 de patrupede. Astfel, se are în vedere contruirea unor adăposturi pentru câini comunitari, unde aceștia să fie supravegheați medical: câinii sănătoși să fie sterilizați și dați spre adopție, iar cei bolnavi să fie îngrijiți de veterinari.

Contextul în care candidează

Viceprimarul care a contribuit din plin la dezvoltarea economică a Șelimbărului din ultimii ani, spune că localnicii nu vor unirea cu municipiul Sibiu pentru a crea o zonă metropolitană, deși această idee a fost vehiculată de ultimii doi primari ai Sibiului. „Este o discuţie mai amplă. Nu cred că îşi doresc acest lucru. Bineînţeles, dacă va fi necesar aşa ceva, va trebui să consultăm populaţia“, declară tranșant Marius Grecu.

În altă idee, el consideră că problemele pe care le are în justiție, în cazul Maricuța, nu-l încurcă în cursa electorală, deși se așteaptă ca unii contracandidați să folosească acest argument în lupta pentru Primărie. „Lucrurile se vor rezolva. Nu am avut nici o reacție adversă din partea oamenilor

Marius GRECU | candidat Primăria Șelimbăr

„Mi-ar fi fost ușor să stau deoparte, dar nu pot să privesc nepăsător, de pe margine, la locul meu natal și la șelimbărenii pe care îi iubesc. Am decis să mă implic, să ascult și să ofer un viitor copiilor noștri. Principalele proiecte le-am creionat în urma discuțiilor cu oamenii care au venit în audiență la Primărie. Aștept și alte propuneri, pentru că vreau să am în dialog real cu oameni și să le ascult ideile.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*