Infractor cu mască! A intrat în casa unei femei și a furat 1.200 de lei. Vezi cum a reușit

Poliția Sibiu atrage atenția cu privire la un nou mod de operare: furtul prin împrietenire, cu mască și mănuși.

Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe este cel „prin împrietenire”. Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.

Poliția Sibiu atrage atenția că acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Acum, în perioadă de criză sanitară, aceștia și-au pus și mască și mănuși!

Despre un astfel de caz a fost sesizată Poliția în urmă cu câteva ore.

O femeie în vârstă de 77 de ani, din municipiul Sibiu, a sesizat că a fost victima unui furt. Un bărbat a cărui identitate a rămas necunoscută a intrat în locuința victimei, spunând că trebuie să facă reparații la infrastructura de cablu.

În locuință, bărbatul i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 de lei și profitând de neatenția femeii, i-a furat 1.200 de lei dintr-un dulap.

Falsul angajat purta mască de protecție.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale fac cercetări pentru a identifica  și trage la răspundere autorul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*