Înfrângere în Derbiul Ardealului. CSU Sibiu – U-BT Cluj 67-88 (31-46)

CSU Sibiu a pierdut la 21 puncte diferență în fața U-BT Cluj, aseară, în cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Cu 4 etape rămase de disputat din prima parte a campionatului, gruparea sibiană păstrează totuși șanse importante de calificare în primele cinci din Conferința A, pentru faza a doua, iar apoi în play-off.

Într-o mare galbenă, fanii sibienilor luând din nou cu asalt Sala Transilvania în speranța unei „minuni”, echipa lui Tomas Rinkevicius a fost depășită net de adversar, chiar dacă a reușit să câștige sferturile 2 și 4. Scor final CSU – U-BT Cluj 67 – 88 (13-30, 18-16, 17-24, 19-18).

Partida n-a avut practic istoric, campioana punându-ne la respect încă din start. Cu un avans confortabil de 17 puncte luat în 10 minute, clujenii au controlat ritmul pe întreaga durată și și-au asigurat a 11-a victorie în Conferința A.

Ai noștri au bifat mai degrabă la capitolul imagine, partida marcând revenirea pe parchetul Sălii Transilvania a managerului sportiv Andrei Calnicenco, dar și a lui Monyea Pratt în fața suporterilor CSU, americanul fiind la a treia aventură sub culorile galben-albastre. De asemenea, meciul s-a disputat exact de ziua de naștere a antrenorului Rinkevicius.

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu ocupă poziția a 4-a în clasamentul Conferinței A, care asigură calificarea în play-off. În runda următoare va întâlni luni 9 ianuarie, de la ora 18,30, în Sala Trivale, FC Argeș Pitești, echipă pe care a învins-o în septembrie la Sibiu, 90-87 (42-35).

De la CSU s-a remarcat din nou Roberts Blumbergs, care a reușit un double-double, cu 20 de puncte și 11 recuperări. Monyea Durrell Pratt a înscris 10 puncte, Gaston Whelan 9, Dragoste 8, Walton 7, Crespo și Calnicenco câte 4, Ionescu 3 și Barro 2.

Reamintim, Liga Națională de baschet masculin se joacă începând din acest sezon după un format nou. Sunt 18 echipe înscrise în competiție, în două conferinţe. Primele cinci clasate se califică în faza a doua, cu  punctajele obţinute în prima fază, şi se vor întâlni cu adversarele din conferinţa adversă în alte 10 partide. La finalul acestora, primele opt echipe se califică în play-off.

Vor urma sferturile de finală şi semifinalele, în cinci partide, iar finala Ligii Naţionale este programată în şapte meciuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*