Ingrid-Sofia Höhr, o femeie de succes în Germania: „Am rămas o sibiancă adevărată“ (P.E.)

Ingrid-Sofia Höhr a copilărit în Sibiu, a fost elevă la Școala nr. 5 „Regina Maria“ și apoi la Școala nr. 17. A făcut liceul CFR, unde a fost îndrumată de profesori renumiți – Vonica, Livia Sava sau Vâlceanu.

ingrid

Ingrid-Sofia Höhr

A fost educată de părinți sibieni din tată în fiu, tatăl fiind un sas din Vurpăr, iar mama din Ștenea. „Am continuat studiile în Germania, unde am deschis o afacere cu o măcelărie și cu câteva magazine cu produse tradiționale românești. Am rămas, însă, tot o româncă și mai ales o sibiancă adevărată”, spune Ingrid Höhr.

Tocmai de aceea, deja de 14 ani se implică în activitatea unei fundații culturale româno-germană – Romanima – care organizează anual un festival al românilor la care participă peste 10.000 de persoane la Nürnberg.

Considerând că un partid nou ca PMP este ceva ce ar putea schimba din temelii clasa politică viciată din România, Ingrid Höhr a ales să se alăture lui Traian Băsescu încă din 2013.

Ingrid Höhr are o locuință în Sibiu și spune că nu va renunța niciodată la ea. Este căsătorită, soțul este tot sibian, de pe Valea Hârtibaciului. Are doi copii, unul de 13 ani și celălalt de 23 de ani, ultimul fiind student la Sociologie.

„O respect pe Codruța Kovesi și cred că o femeie puternică poate face minuni pentru țară”

„O respect pe Codruța Kovesi și cred că o femeie puternică poate face minuni pentru țară”

 

„M-am convins că Traian Băsescu este un mare politician”

„M-am convins că Traian Băsescu este un mare politician”

 

„Stela Popescu are o orientare politică apropiată de cea pe care o am eu”

„Stela Popescu are o orientare politică apropiată de cea pe care o am eu”


Doina DOLBEA, președinta asociației de prietenie româno-germană „Romanima“ e.V. din Nürnberg: „Ingrid Hohr e alături de noi de ani buni, ajutându-ne să organizam evenimente în sprijinul comunității românești din Franconia. N-a spus niciodată că nu poate, că e prea ocupată, prea obosită sau indisponibilă – deși are o carieră, o familie și multe obligații. Am apreciat dintotdeauna spiritul său organizatoric și inițiativa. Ea caută și găsește soluții, nu scuze – iar asta e lucru rar și prețios nu doar în România, ci și în Germania.”

doina-dolbea

Doina DOLBEA


Cristina SIMION, curator și galerist, Nurnberg: „Viața publică are nevoie de oameni ca Ingrid, una dintre cele mai serioase și pragmatice persoane pe care le cunosc. Fapte, nu vorbe – Ingrid e omul care face ceea ce își propune și ceea ce promite și pierde puțin timp cu vorbe, mai ales cu vorbe mari. Știu cât de mult iubește România și Sibiul, știu câtă energie și putere de muncă are, știu cât de mare e puterea ei de a schimba lucruri și cât de mic orgoliul propriu. E conștientă că schimbările mari se fac pas cu pas și știe să își calculeze acești pași. De astfel de reprezentanți avem nevoie, nu de politicieni care învârt vorbele, dar nu au ce să arate. Ingrid știe să organizeze oameni și a dovedit asta în cariera ei, știe care sunt valorile fundamentale și a dovedit asta în viața ei, știe să lupte și va lupta pentru schimbările în care crede.”

Cristina SIMION

Cristina SIMION


PUBLICITATE ELECTORALA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*