Îngrijiţi-vă stomacul

 

 

Cea mai frecventă afecţiune de care suferă cei mai mulţi dintre români este gastrita. Această boală este o inflamaţie a mucoasei stomacului, evoluând acut sau cronic. Dar, ceea ce puţini dintre noi ştiu este faptul că există multe plante care pot fi folosite pentru tratarea internă a acestei boli.  Iată câteva reţete care vă vor fi de mare folos:

Anasonul – din această plantă se prepară o infuzie din 6-8 fructe, la 100 ml. de apă clocotită. Se lasă acoperită 10-15 minute şi apoi se strecoară. Se bea fracţionat, în 2-3 reprize.

Cerenţelul – se prepară un decoct din 2 linguriţe de pulbere rizom şi rădăcina, la o cană cu apă (aproximativ 250 ml.). Se fierbe 25-30 de minute şi apoi se strecoară. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, neîndulcit.

Coada şoricelului – faceţi un decoct din 10 gr. flori şi frunze uscate, la 1 litru de apă. Se fierbe până scade la jumătate şi apoi se strecoară. Întreaga cantitate se bea în cursul unei zile.

Gălbenelele – faceţi o infuzie din 2 linguriţe de flori, la o cană cu apa (250 ml). Cantitatea se bea în cursul unei zile, de preferinţă pe stomacul gol.

Hameiul – se bea sub formă de infuzie,  dintr-o linguriţă de conuri uscate, mărunţite, la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă acoperită 15-20 de minute şi apoi se strecoară. Se bea cîte o cană după mesele principale.

Levănţica – se prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de flori, la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă acoperita 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Măceşul – se foloseşte sub formă de decoct din 2 linguri de fructe, la 500 ml. de apă. Se fierbe numai 5 minute. Cantitatea se bea în cursul unei zile.

Maghiranul – faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de plantă mărunţită sau pulbere de plantă, la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă acoperită 15-20 de minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Muşeţelul – se face o infuzie din 1-2 linguriţe de flori, la o cană cu apă (200 ml.). Se beau 2 căni pe zi, pe stomacul gol. Extracţie dublă: se amestecă la rece, timp de 30 de minute, 1-2 linguriţe de flori, într-o jumătate de cană de apă. Se filtrează, iar florile se infuzează cu altă jumătate de cană cu apă clocotită. Cele două lichide se amestecă. Se bea în cursul unei zile, în două reprize, pe stomacul gol.

Patlagina – se consumă sub formă de infuzie din 2 linguri de frunze, la o cană cu apă (200 ml). Se ia câte o lingură, la 3 ore.

Rostopasca – preparaţi o infuzie dintr-o jumătate de lingurită  de pulbere de plantă, la o cană (250 ml) cu apă clocotită. Se lasă acoperită 15 minute şi apoi se strecoară. Se iau câte 1-2 linguri, la 3 ore.

Salcâmul – sub formă de infuzie din 2 linguriţe de flori, la o cană cu apă (200 ml). Se beau 2 căni pe zi, între mese.

Sunătoarea – infuzie din 1-2 linguri de plantă uscată, mărunţită, la o cană (200 ml) cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*