Innovation Labs deschide porțile pentru Hackathon Sibiu

Programul de pre–accelerare pentru startup–uri tehnice Innovation Labs 2020 invită tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală să își materializeze ideile în cadrul Hackathoanelor și programelor de mentorat organizate în București, Cluj–Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Programul din Sibiu, care se va desfășura între 7 martie și 18 mai, este organizat de către EduHub, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Asociația Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD Groupe Société Générale, OMV Petrom, ATOS, precum și The Romanian – American Foundation ca partener strategic.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând www.innovationlabs.ro/register până pe 6 martie. Hackathon-ul din Sibiu va avea loc în zilele de 7 și 8 martie. Participanții vor avea acces la tehnologii de ultimă generație oferite de partenerii programului.

CTeam EduHub: „În Sibiu, Innovation Labs este la a 5-a ediție și suntem bucuroși că în jurul acestui proiect ambițios s-a dezvoltat o comunitate de oameni dinamici și creativi, pe care o numim Team Sibiu. Suntem o echipă de studenți, absolvenți, voluntari, organizatori, specialişti, mentori, antreprenori locali și cadre didactice universitare. Toți suntem pasionați de inovare și tehnologii transformatoare și dorim să creștem ecosistemul antreprenorial din Sibiu. În urma celor 4 ediții, Innovation Labs și-a lăsat amprenta asupra tuturor participanților. Hackathonul este cea mai spectaculoasă și intensă experiență din program, dar workshop-urile și întâlnirile cu mentorii sunt evenimentele în cadrul cărora participanții descoperă ce înseamnă să te orientezi ca antreprenor, să-ți dezvolți o strategie de afaceri, să-ți descoperi clienții și să pivotezi în funcție de oportunitățile din piață”.

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2020

În premieră, participanții la Innovation Labs 2020 vor fi împărțiți în trei categorii de echipe în funcție de specificul acestora:

  • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de către Fundația Româno-Americană;
  • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri;
  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență – vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piață. Transformarea ideii într-un produs care să răspundă nevoilor clienților reali este susținută de partenerii Innovation Labs care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.

Începând cu ediția din 2020, ATOS se alătură programului de mentorat și devine partener Innovation Labs susținând verticala de Cyber-security în cadrul căreia se vor dezvolta produse și soluții pentru securitatea mediilor și infrastructurilor informatice.

Direcția de Retail, susținută de Carrefour, ca lider al inovației în domeniu, experimentează tehnologii digitale inovatoare centrate pe dezvoltarea și îmbunătățirea mutual benefică a relației dintre clienți și industria de vânzări.

BRD – Groupe Société Générale susține verticala de Fintech, pentru încurajarea produselor și soluțiilor digitale inovatoare în domeniul serviciilor financiare.

Direcția de Smart Mobility, susținută de OMV Petrom, va cuprinde idei menite să revoluționeze mobilitatea persoanelor și a bunurilor prin soluții eficiente, sigure și sustenabile.

Astfel, verticalele de business se intersectează cu verticalele privind nivelul de cunoștințe a echipelor, pentru a beneficia de o experiență personalizată în cadrul programului de mentorat.

Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Demo Day aduce împreună oameni ce creează, în startup-uri proprii sau în companii de vârf, tehnologii captivante, deschizând conversații și oportunități. Evenimentul final al Innovation Labs aduce un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

Innovation Labs – din 2013 până în prezent

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a opta ediție. În cei 7 ani de activitate, peste 310 echipe și peste 1.800 de participanți au experimentat, alături de o comunitate centrată pe încurajarea spiritului antreprenorial, parcursul dezvoltării propriului produs în ecosistemul de startup–uri tech, în cinci orașe din România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*