Inspector de poliţie din Sibiu, venituri nedeclarate din jocuri de noroc

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii cu privire la un inspector de poliţie din Sibiu şi un agent de poliţie de la Brăila, care ar fi obţinut venituri nedeclarate de peste 345.000 din jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ANI, este vorba despre Ionuţ-Andrei Diaconu, funcţionar public cu statut special – inspector de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Sibiu şi de Mihai Ionuţ Ivaşcu, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, informeaqză Agerpres.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 144.000 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Diaconu Ionuţ-Andrei, în anul 2018. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către, în anul 2018”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionuţ-Andrei Diaconu a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi premii în cuantum de 338.226 de lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*