Inspectoratul Școlar a refuzat suplimentarea claselor a IX-a pentru cinci licee sibiene în anul școlar 2019-2020

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a stabilit în ședința de astăzi să respingă cererile privind suplimentarea claselor a IX-a la cinci licee sibiene.

„Ținând cont de cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a a anului școlar 2019-2020, aprobată de către Ministerul Educației Naționale, și datorită faptului că numărul de clase cerut de către unitățile de învățământ liceal depășește numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a de la nivelul județului Sibiu, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a stabilit nesuplimentarea a cinci clase, după cum urmează:

–  o clasă profil instructor de teatru la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu;

– o clasă profil științele naturii la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu;

– o clasă profil tehnician designer vestimentar la Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu;

– o clasă profil tehnician agromontan la Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu;

– o clasă profil tehnician în administrație publică la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu

Menționăm că aceste clase au fost cerute de către unitățile de învățământ în plus față de anul școlar 2018-2019”, a anunțat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

One Comment

  1. Ioan Vid says:

    Este cel putin stupid sa diminueze tocmai Liceul Agricol.

    In tara asta sunt sute de mii de diplome de economisti, eliberate de licee economice sau facultati de economie. Aceeasi situatie este si la specializarile de la liceele teoretice.

    Domeniul agricol impreuna cu domeniul veterinar sau domeniul ecologiei sunt domeniile care trebuie organizate cu prioritate pentru a participa in continuare in programele de finantare europene. In 2021 se va face bugetul european pentru anii urmatori.

    Pentru o organizare buna sunt necesari oameni pregatiti cu diplome adecvate. Sectorul agricol si sectorul agroalimentar sunt prioritati mari ale Romaniei, iar satul romanesc are poate cea mai mare importanta in natiunea romana.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*