Inspectoratul Școlar trebuie să monitorizeze îmbolnăvirile de gripă și infecții respiratorii în unitățile de învățământ

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a primit de la Ministerul Educației sarcina de a monitoriza și raporta cazurile de gripă și infecții respiratorii din școli și grădinițe.

„Ca urmare a creşterii semnificative, la nivel naţional, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi luând în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o notă în care solicită monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ din subordine”, se arată într-un comunicat al MEN.

Astfel, potrivit MEN, în toate şcolile din ţară se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificării preşcolarilor și elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

Numărul de cazuri identificate va fi raportat zilnic inspectoratelor şcolare, medicul din unităţile de învăţământ urmând a face copiilor recomandările ce se impun, precizează reprezentanţii Ministerului.

Medicii sibieni au confirmat primele două cazuri de gripă din acest an, din judeţ, la doi copii cu vârste de trei, respectiv opt luni, în cazul unui al treilea aşteptându-se rezultatul probelor de laborator.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*