Inspectorul general demis de ministrul Educației își face treaba în continuare

Inspectorul școlar general Ștefan Firu a participat, ieri, la o întâlnire de lucru convocată de prefectul Lucian Radu, în condițiile în care peste câteva zile va intra în vigoare ordinul ministerial prin care a fost demis.

Prefectul i-a invitat, ieri, la o discuție pe tema învățământului dual, pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și cei ai unei companii din Zona Industrială Vest. Conducerea noii fabrici de amortizoare Thyssenkrupp Bilstein Sibiu este interesată să investească semnificativ în formarea profesională a elevilor din județ, cu perspective certe de angajare, potrivit biroului de presă al Prefecturii.

Firu i-a explicat managerului de Resurse umane al fabricii Thyssenkrupp Bilstein, Raluca Crețu, etapele pe care trebuie să le parcurgă solicitările de școlarizare prin învățământul dual transmise de operatorul economic, în conformitate cu ordinul ministrului de resort.

Sample Content
Anual, în județul Sibiu, există 3.400 de absolvenți ai ciclului gimnazial. 64% din totalul numărului de clase a IX-a sunt alocate învățământului  profesional.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic cu următoarele caracteristici specifice:

– este organizat la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică;

– asigură oportunități sporite de educație și formare profesională pe baza unui contract de parteneriat și a unor contracte individuale de pregătire practică;

– operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice și alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*