Instanța a decis. Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, va fi cercetat sub control judiciar

Eugen Iordănescu, directorul CCIA a fost prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă. Directorul Camerei de Comerț, industrie și Agricultură Sibiu fusese reținut de procurori în seara zilei de 8 decembrie. Aseară, la expirarea mandatului, dată fiind ora târzie, instanța a decis ca cererea procurorilor de arestare preventivă să fie judecată astăzi.

Instanța a decis că directorul CCIA să fie anchetat în continuare sub control judiciar.

„Azi, 10 decembrie 2021, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 3134/85/2021, în sensul că instanța de judecată:

” Respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Ia față de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de astăzi 10.12.2021.”

Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare” se arată în comunicatul remis de Tribunalul Sibiu.

La rândul său, Prim – procurorul Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, precizează că directorul CCIA este cercetat pentru mai multe infracțiuni de corupție și economice.

”Prin ordonanţa din data de 09.12.2021 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat (cu funcţie de conducere în Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu) cu privire la săvârşirea infracțiunilor de delapidare, în formă continuată, folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, se menționează în comunicatul Parchetului remis redacției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*