Întâlnim din nou CSM Oradea

BC CSU Sibiu se află din nou la Pitești, pentru Turneul 10 al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Astăzi, de la ora 17, elevii lui Dan Fleșeriu întâlnesc CSM Oradea, într-o partidă ce va fi transmisă LIVE pe DigiSport și Look Sport! Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 16:00, galben-albaștrii se duelează cu SCM Timișoara, meci care va fi LIVE pe FRB TV.

Meciuri dificile

Sibienii pornesc în turneu de pe poziția secundă a clasamentului, cu 15 victorii și 2 înfrângeri. În primul joc, au de înfruntat performera campionatului intern în competițiile europene, CSM Oradea reușind calificarea în Final Four-ul FIBA Europe Cup, în urmă cu o săptămână, când a trecut în „sferturi” de italienii de la Reggio Emilia, 71-64. „O echipă valoroasă, cu care anul trecut am avut o mulțime de probleme. Anul acesta am reușit să rezolvăm o parte din ele, am câștigat două meciuri cu ei, unul în FIBA, unul în campionat. Cu siguranță se anunță un meci extrem de disputat“, a declarat Dan Fleșeriu, înainte de plecarea spre Pitești.

Meciul doi va fi tratat cu maximă atenție, chiar dacă întâlnim un adversar mai slab cotat. „Timișoara e o echipă de la care nu știi ce să te aștepți de obicei. E destul de imprevizibilă și de aceea trebuie să tratăm cu seriozitate partida“, a declarat Lucas Tohătan.

Victorie cu Craiova

CSU Sibiu vine după o victorie în Turneul 9 al Ligii Naționale de Baschet Masculin, desfășurat tot la Pitești. A câștigat doar partida cu SCM U Craiova, scor 72-70 (18-21, 17-11, 20-20, 17-18), meciul cu Dinamo fiind amânat după apariția mai multor cazuri de îmbolnăviri cu Covid 19 în sânul grupării bucureștene.

Pe final

Elevii lui Dan Fleșeriu au depășit cu bine perioada de dezamăgire de după eliminarea din optimile FIBA Europe Cup și au intrat pe teren determinați. S-au conectat la tensiunea jocului, având de înfruntat o echipă care le-a făcut probleme în tur, la Sibiu, scor 84-81, după un meci echilibrat. Fără Hardy, nevoit să meargă în SUA din motive personale, gruparea sibiană s-a lipit ca marca de scrisoare de adversar și a mers cap la cap pe tabelă aproape întreaga partidă, cu un mic avans în sfertul patru, care i-a permis să abordeze finalul cu încredere. Cu 13 secunde înainte de final, gazdele se apropiaseră însă la numai un punct, 71-70, însă am gestionat bine, din nou, și am încheiat cu victorie, 72-70.

„Încă ne căutăm locul“

La Craiova, CSU Sibiu a arătat creșterea nivelului de joc pe faza defensivă, reușind numeroase recuperări, însă în atac a suferit, cu relații de joc în formare și procentaje subțiri la aruncări. „ Evident nu suntem încă mulțumiți de nivelul de joc pe care îl facem, cel puțin nu cel din atac. În ultimul timp reușim să avem o apărare mai bună. Știm că apărarea ne-ar putea ajuta să ne atingem obiectivele în acest campionat și lucrăm acolo mai mult. Nu avem încă viteza necesară pentru a marca multe puncte, și nici luciditatea. Încă ne căutăm locul, căutăm să îi integrăm pe cei doi jucători noi cât mai bine, în așa fel încât să putem reuși să facem un play-off bun“, a declarat Dan Fleșeriu, la final.

Pentru CSU Sibiu s-au remarcat Ratham-Mayes, cu 20 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Addison – 17 pct, 6 recuperări, 4 pase decisive și Rolland Török – 10 puncte, 6 recuperări pentru CSU.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*