Întâlnire între Comitetul Director al Municipiilor din România și prim-ministrul României

Vineri a avut loc la Palatul Victoria o întâlnire între Comitetul Director al Municipiilor din România și prim-ministrul României, dl.Nicolae Ciucă

La întâlnire a participat și primarul Sibiului, Astrid Fodor, în calitate de reprezentant al Asociației Municipiilor din România.

Pe agendă s-au aflat subiecte precum respectarea legii 273/2006 privind finațele locale, susținerea prin bugetul de stat a finanțării persoanelor aflate în sistemul de protecție socială, asigurarea de la bugetul de stat a diferitelor tipuri de burse și a ajutorului social pentru elevii din învățământul preuniversitar, asigurarea costurilor legate de transportul local al elevilor prin Ministerul Educației, dar și alocarea catre UAT-uri a sumelor necesare pentru acoperirea unor cheltuieli legate de sistemul centralizat de termoficare, în primul semestru al anului 2022.

N-au lipsit din discuție nici teme precum legea salarizării, descentralizarea unor competențe către autoritățile locale, dar și reprezentarea AMR în grupurile de elaborarea a ghidurilor pentru PNRR și Programele Operaționale.

Alături de premier, la întâlnire au fost prezenți și Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Cseke Attila, dar și Ministrul Finanțelor, dl. Adrian Câciu.

Delegația a fost condusă de președintele AMR, primarul Emil Boc, iar alți 8 primari, membrii ai Comitetului Director, au participat la întâlnirea cu prim-ministrul României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*