Întâlnire între Raluca Turcan și primarul Rășinariului pe tema introducerii gazului în comună

Primarul Rășinariului, Bucur Bogdan, a făcut un pas important pe drumul (deja lung și epuizant) al introducerii gazului metan în comună: semnarea contractului de proiectare, asistență tehnică și execuție, anunță deputatul PNL de Sibiu Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

„Este un contract cu valoare mare despre a cărui finanțare am discutat, astăzi, în detaliu. Bucur Bogdan știe că am fost un susținător activ al acestei lucrări și că am pus umărul, în timp, la promovarea tuturor variantelor de realizare a investiției. Voi face la fel, iar mesajul acesta am ținut să i-l transmit personal. Am convingerea că Programul Național de Investiții este o nouă șansă pentru finanțare, dar înțeleg și precauțiile pe care și le-a luat primarul prin prelungirea termenului de execuție în varianta în care va fi nevoit să acopere, totuși, costurile din bugetul local.

Gazul în Rășinari este o adevărată epopee: lucrarea a început în 1997 și a fost expertizată, la mai bine de zece ani după, drept necorespunzătoare, Bucur Bogdan fiind nevoit, odată cu preluarea mandatului, să reia țoață procedura și să caute mereu soluții de finanțare pentru milioane de euro.

Indiferent de greutăți, însă, rășinărenii merită acest act de normalitate, iar Bucur Bogdan o spune apăsat în numele lor! În ce mă privește, am preluat mesajul odată cu sarcina promovării la București a celorlalte inițiative, deloc neimportante, ale Primăriei (canalizarea menajeră și asfaltarea în Prislop prin Programul Național de Investiții, eficientizarea energetică a clădirilor școlii, Primăriei și Căminului Cultural prin AFM, baza sportivă prin CNI și așa mai departe)” a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*