Întâlnire la Prefectura Sibiu, pentru proiectul noului spital. Liberalii nu au fost prezenți

În urma vizitei pe care premierul Mihai Tudose a efectuat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, şi la care a anunţat că Guvernul va finanţa construcţia unui nou spital judeţean, prefectul Adela Muntean i-a convocat, ieri, la solicitarea reprezentanţilor PSD, pe câţiva dintre factorii de decizie de pe plan local, pentru o primă şedinţă de lucru pe această temă.

La discuţii a luat parte o echipă a reprezentanţilor partidului de guvernământ, condusă de Bogdan Trif, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, deputatul Ioan Terea, senatorul Nicolae Avram, generalul de brigadă Ghiţă Bârsan, comandantul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, şi Vasile Spinean, preşedintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Tema abordată a fost identificarea unei locaţii potrivite pentru amplasarea noului spital. Au fost identificate mai multe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale, care ar îndeplini toate cerinţele legale şi care ar putea fi uşor transferate cu titlu gratuit în proprietatea Ministerului Sănătăţii sau în cea a Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

„Apreciem drept iresponsabile declaraţiile reprezentanţilor PNL Sibiu, în speţă Turcan Raluca şi Cîmpean Daniela, care au afirmat că locaţia stabilită de ele nu poate fi schimbată, fără a veni cu argumente în sensul acesta. Precizăm că locaţia stabilită de Turcan Raluca şi Cîmpean Daniela, locaţie aflată în prezent în proprietatea Consiliul Judeţean Sibiu, ca urmare a transferului efectuat din proprietatea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), este amplasată în vecinătatea depozitului de deșeuri ce deservește județul Sibiu și a Aeroportului Internațional Sibiu. Precizăm faptul că infrastructura stradală cuprinde doar două sensuri de circulaţie, existând riscul de ambuteiaje care ar putea determina blocarea ambulanţelor în trafic, în condiţiile în care fiecare minut poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru pacient”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Sibiu. Totodată, social-democrații sunt de părere că, la acest moment, Consiliul Județean nu dispune de suma necesară în buget pentru a putea finanţa un asemenea proiect. „Este nevoie de conlucrare, de analiză (inclusiv a locaţiei), astfel încât să fie identificată şi adoptată soluţia optimă”, au conchis aceștia


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*