Întâlnirea Cetelor de Juni, la Săliște

Primăria orașului Săliște și Consiliul Local al orașului Săliște organizează tradiționala ”Întâlnire a Cetelor de Juni” din Mărginimea Sibiului, în a patra zi de Crăciun, miercuri 28 decembrie, începând cu orele 12.00, în Piața Junilor din Săliște.

A devenit tradiție ca, în fiecare an, în data de 28 decembrie să aibă loc la Sălişte „Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului”. Juni şi junese din Mărginime și de peste munți, îmbrăcaţi în costume tradiţionale cu migală ţesute şi special pregătite pentru această zi de sărbătoare, se întâlnesc la Sălişte în paşi de dans şi acorduri de cântec popular. Peste 12 cete de juni din Săliște, Orlat, Tilișca, Gura Râului, Galeșul de Argeș, Vaideeni, Sadu, Râul Sadului, Miercurea Sibiului, Rășinari, Apoldu de Jos, Jina vor prezenta o adevărată sărbătoare a bucuriei, un deosebit spectacol al portului popular atât de diversificat.

Acțiunea este organizată de Primăria Orașului Săliște și cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin intermediul Programului Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității 2022.

,,Cu mare bucurie lansez invitația către toți iubitorii și păstrătorii tradițiilor noastre strămoșești, să ni se alăture în 28 decembrie, la Săliște, în hora Unirii, la Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, ca să simțim împreună ce înseamnă atât de frumosul sentiment de unitate și apartenență la un popor cu tradiții și moșteniri culturale atât de prețioase!”, spune Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul Orașului Săliște.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*