Întâlniri organizatorice pentru summitul european de la Sibiu

Primăria Sibiu a găzduit, în ultimele două zile, două întâlniri de lucru ale grupului mixt care organizează Summit-ul UE de la Sibiu din data de 9 mai 2019.

În data de 27 februarie, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Serviciului Protecție și Pază, împreună cu o echipă din Primăria Sibiu, au stabilit concret destinația fiecărui spațiu din clădire, precum și amenajarea necesară în funcție de activitatea care se desfășoară acolo.

Ieri, 28 februarie, reprezentanți ai Directoratului de Interpretariat al Comisiei Europene conduși de coordonatorul logistic și tehnic, Marguerite Lely, au vizitat locațiile de desfășurare ale Summitului din sediul Primăriei și din piețele centrale. Delegația a fost primită de primarul Astrid Fodor, la întâlnire participând și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai SPP, precum și coordonatorii echipei din Primăria Sibiu angrenată în organizare. Scopul vizitei a fost acela de a stabili logistica serviciilor de traducere simultană, esențiale pentru Summit, o întâlnire la cel mai înalt nivel între cei 27 de șefi ai statelor europene. “Am făcut încă un pas important cu această întrevedere. Peste 100 de traducători vor veni la Sibiu pentru a asigura serviciile necesare desfășurării Summit-ului și mă bucur că, datorită unei colaborări constructive între toți factorii implicați, au fost identificate cele mai bune soluții pentru ca traducătorii să își desfășoare în bune condiții activitatea. Soluțiile găsite astăzi vor fi prezentate factorilor de decizie de la Bruxelles”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*