Inter și ACS Mediaș, gata de luptă! Liderul a părăsit ieri Cupa României

Duelul dintre FC Inter și ACS Mediaș s-a reluat ieri, odată cu primele meciuri oficiale din acest an. Primele 2 clasate din Liga a IV-a au jucat ieri în optimile Cupei României – faza județeană.

foto: facebook/FC Inter

Gruparea sibiană a debutat cu dreptul în meciurile oficiale din acest an câștigând detașat, în deplasare, disputa cu CS Orășenesc Copșa Mică. Elevii lui Călin Moldovan s-au calificat în sferturi, efectuând totodată un ultim test înaintea primei partide din campionat din acest an, cea de sâmbătă 11 martie, de la ora 11, de la Mediaș. Bleu-albaștrii vor avea un test dificil în debutul returului, urmând să întâlnească Sparta, care va încerca să-i încurce în cursa spre primul loc.

„Echipa noastră s-a calificat, astăzi (nr – ieri), în turul următor al fazei județene a Cupei României după ce s-a impus, în optimile de finală, cu 10-1, la Copșa Mică, în fața formației CS Orășenesc din localitate.

Golurile Interului au fost marcate de Andrei Câmpean ‘2, ’78, Brian Lemac ‘4, ’49, Cătălin Tineiu ’32, ’57, Adrian Greavu ’46, Daniel Tătar ’70, ’89 și Ionuț Bratima ’82.

Antrenorul Călin Moldovan a folosit următoarea formulă: Maksym Alchynskyi – Alexandru Barbu (Valentin Boldea ’61), Ionuț Bratima, Andrei Șumlea, Raul Vochescu  (Adrian Greavu ’46), Claudiu Giura, Andrei Câmpean, Andrei Stoia (Ionuț Bărculeț ’46), Brian Lemac (Roberto Răcean ’61), Daniel Tătar, Cătălin Tineiu (Cristian Standima ’61)“, a transmis FC Inter.

foto: facebook/ACS Mediaș

De partea cealaltă, ACS Mediaș, liderul la zi în clasamentul Ligii a IV-a, a cedat la AFC Tălmaciu, scor 0-1!, echipa medieșeană fiind eliminată din Cupa României. Meciul s-a jucat pe terenul Romanofir, gruparea pregătită de Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca deplasând jucători aflați la vârsta junioratului.

La meci au asistat și fani medieșeni, care s-au organizat și deplasat la Tălmaciu în număr mare. Înfrângerea nu le-a picat prea bine, conducerea clubului ACS Mediaș încercând aseară să explice decizia de a trimite la joc fotbaliști tineri.

„Am ales împreună cu stafful tehnic să ne prezentăm la meciul de Cupa cu echipa de juniori, întrucât am considerat că principalul nostru obiectiv este promovarea în Liga 3.

Din păcate, rezultatul nu a fost cel pe care îl așteptam. Important este că acești copii au avut ocazia să își măsoare forțele într-un meci oficial cu o echipă de liga 4.

Vreau să mulțumesc pe aceasta cale suporterilor medieșeni care au fost prezenți în număr atât de mare la Tălmaciu.

Apreciez eforturile galeriei care de fiecare dată sunt alături de noi și crează o atmosferă foarte frumoasă. Vă așteptăm în număr cât mai mare la Agnita unde sâmbătă vom disputa prima etapă din retur!“, a declarat președintele Ionuț Buzean după meciul din Cupa României.

Lideră în Liga a 4-a, ACS Mediaș va juca în deplasare în prima etapă de la reluarea campionatului, sâmbătă 11 martie, la FC Agnita.

Rezultate înregistrate duminică 5 martie în optimile de finală ale Cupei României – zona Sibiu:

AS Fotbal Curciu – ACS Bradu 1-4

AS Recolta Apoldu De Jos – ACS Unirea Miercurea-Sibiului 3-5

CS Orășenesc Copșa Mică – AFC Inter Stars 2020 1-10

AFC Tălmaciu  – ACS Mediaș 2022 1-0

AS Viitorul Tirnava – Sparta Mediaș 2-1

AS Gloria Păuca – FC Avrig 0-6

AS Stăruința Laslea  – ACS Păltiniș Rășinari 2-4

AFC Voința Dumbrăveni – Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu 0-3

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*