Interdicții pentru Eugen Iordănescu pe timpul controlului judiciar. Nu are voie să ia legătura cu unul dintre fiii săi, la rândul său suspect în dosar

Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, pus vineri sub control judiciar de căttre Tribunalul Sibiu are mai multe interdicții pe perioada celor 60 de zile cât este valabilă măsura.

Astfel, după cum rezultă din încheierea Tribunalului, Eugen Iordănescu nu are voie atât timp cât se află sub control judiciar să părăsească municipiul Sibiu, cu excepția situațiilor în care primește ”încuviinţarea prealabilă a procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei”.

Totodată, instanța a stabilit că Eugen Iordănescu ”să nu se apropie, să nu ia legătura şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale” cu ceilalți doi suspecți din dosar, alături de alți 33 de martori. Printre suspecți este și Ștefan Iordănescu, fiul lui Eugen Iordănescu, pe numele căruia acesta a mutat societatea care deține sala de nunți ”Symphony by the Lake”, ridicată în Parcul industrial Sibiu.

Deasemenea inculpatul nu are voie să intre în sediul Camerei de Comeț, Industrie și Agricultură Sibiu, și nici să exercite funcția de director al acesteia.

„ În temeiul art. 215 alin. 1 Cpp pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul IORDĂNESCU EUGEN trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia mun. Sibiu, desemnat cu supravegherea lui, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a), d, e) Cpp impune inculpatului IORDĂNESCU EUGEN ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a municipiului Sibiu, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; – să nu se apropie, să nu ia legătura şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu: suspecţii I.Ş. A.M., martorii: D.I.-S., Z.R.-C., H.R.-A., P.A.I, S.M., D.L.-G., D.R., O.S.-I., O.I.-M., R.A.-I., Ţ.F., T.S.-C., T.D.-D., S.G., D.M., A.N., M.A.A., B.M.S., C.A.D., G.O., , B.A.; C.D., C.C.M., N.D.-I., O.Ş., I.T.-I., A.G.-A., T.-K.M.T.,T.I., V.D.I., L.B.-M., R.N.M.-O., – Să nu se deplaseze în incinta Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Sibiu şi să nu exercite funcţia de director general în cadrul acestei instituții. În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 Cpp supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia mun. Sibiu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare” se arată în încheierea Tribunalului Sibiu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a contestat deja decizia Tribunalului la Curtea de Apel Alba Iulia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*