Internatul liceului Independența intră în reabilitare totală

Internatul Liceului Independența de pe strada Gladiolelor va fi complet reabilitat. Primăria Sibiu a contractat lucrările, o investiție în valoare de 5,5 milioane de lei finanțată din fonduri europene.

„La Liceul Independența am investit în ultimii 6 ani peste 2 milioane de lei pentru lucrări de investiții și reparații, dintre care cele mai importante au fost reabilitarea atelierului școală și schimbarea tâmplăriei. Prin reabilitarea internatului acestui liceu tehnic îmbunătățim condițiile de cazare pentru elevi, inclusiv pentru cei care urmează cursurile în sistem de învățământ dual. Capacitatea de cazare a internatului va fi de aproximativ 120 locuri” a declarat Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor cu firma SC NV Const SRL în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse 6 oferte.

Reabilitarea internatului va crește calitatea spațiului prin: reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de gaz, recompartimentări interioare: una din trei camere va fi transformată în baie și hol, deservind două camere de cazare, refacerea zugrăvelilor și vopsitoriilor interioare, izolarea termică a întregii clădiri, inclusiv a podului. Deasemenea acoperișul va fi înlocuit în întregime, iar partea de lemn se va ignifuga pentru creșterea securității la incendiu. Sistemul de colectare a apelor pluviale va fi modernizat prin instalarea de jgheaburi și burlane noi. Deasemenea va fi refăcut și trotuarul din jurul clădirii.

Termenul de finalizare a reabilitării este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*