Intervenții chirurgicale cu echipamente noi, la Spitalul General CF

Echipa medicală a Spitalului General CF Sibiu a efectuat astăzi prima intervenție chirurgicală de colecistectomie laparoscopică cu echipamentul nou achiziționat în cadrul programului de fonduri europene nerambursabile POIM.

Foto: Spitalul General CF Sibiu

Aparatul a fost achiziționat la sfârșitul anului trecut, în cadrul programului de fonduri europene nerambursabile POIM, dar a fost dat în folosință abia acum, după ce și spațiul în care a fost amplasat a fost complet reabilitat și modernizat, conform standardelor europene.

”Operația de astăzi a fost un succes. Primul pacient a fost o tânără de 33 de ani, din Sibiu, iar lista de așteptare e lungă.

Foarte lungă este lista de așteptare și la Oftalmologie, la microscopul nou cu tomograf. Aici este cererea foarte mare pentru operațiile de cataractă și cele intraretiniene. Avem pacienți nu doar din județ, ci din întreaga țară.

Următorul echipament care așteptăm să ne sosească este computerul tomograf, achiziționat, de asemenea, pe fonduri nerambursabile, explică Ștefania Șerban, managerul Spitalului General CF Sibiu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*