Intră în politica „mare“

 

Candidatul USL în Colegiul 5 , Gheorghe Frăticiu, se bazează pe un procent de peste 60 la sută la alegerile din 9 decembrie. Figură arhicunoscută în Avrig şi fost primar al oraşului, el îşi doreşte un loc în Camera Deputaţilor.

Cunoscut avrigenilor după două mandate în fruntea administraţiei locale, Gheorghe Frăticiu s-a aruncat cu avânt în cursa pentru Parlament. Actualul viceprimar candidează în colegiul de pe Valea Oltului, care cuprinde oraşele Avrig, Cisnădie, Tălmaciu şi comunele Racoviţa, Turnu Roşu, Şelimbăr şi Roşia. Originar din Avrig, Frăticiu crede că oamenii locului îl vor susţine ca şi până acum. „Actualmente sunt viceprimar al oraşului Avrig, am fost primar al acestui oraş, două mandate, candidez pentru că am experienţă în administraţie. Voi fi o portavoce a colegilor mei primari şi viceprimari din Colegiul 5, voi fi şi un reprezentant al profesorilor din acest colegiu, pentru că meseria mea de bază este de inginer-profesor. Sper să fiu cel dintâi şi să obţin cel mai mare procent la aceste alegeri, dat fiind faptul că sunt de-al locului, cunosc foarte bine colegiul şi am foarte mulţi prieteni în acest colegiu. Mă gândesc la un scor de peste 50 la sută”, a anunţat social-democratul (foto).

 

Speranţe mari

 

După ce a slujit comunitatea avrigeană timp de 18 ani, a ajuns la concluzia că îşi poate ajuta mai bine semeni din administraţia centrală. „Este un moment deosebit de important pentru mine, cu o mare încărcătură emoţională, un moment de mare responsabilitate. Acest moment, în care mă prezint în faţa alegătorilor în calitate de candidat USL pentru funcţia de deputat al Colegiului 5 din judeţul Sibiu, validează o muncă pe care am depus-o timp de aproape 20 de ani, o muncă în folosul oamenilor, pentru oameni. Acest moment îmi oferă o nouă şansă, o şansă care poate fi unică, şansa de a nu sta deoparte, de a fi alături de oameni, de a aduce un pic de speranţă că în jurul meu se poate clădi ceva mai bun, mai durabil. Este momentul de a nu fi un simplu privitor, de a nu rămâne doar un critic pasiv al unui sistem pe care îl blamăm, pe care de 18 ani îl blestemăm cu toţii”, mărturiseşte, emoţionat, Frăticiu.

 

Vântul reformei

 

Încredinţat că lucrurile se pot schimba în bine, actualul viceprimar al Avrigului este pus pe fapte mari. „Tot ceea ce a însemnat inechitate şi polarizare socială, jaf din banii publici, protejarea unei mafii şi a unui clientelism care a jecmănit bugetul ţării, poate fi amintire. Este momentul să eliminăm definitiv din viaţa României hoţia, imoralitatea şi cinismul regimului PDL-ist, care a ocupat pe nedrept ţara şi a supus-o la atâtea nedreptăţi şi fără de legi. Trebuie să ne recâştigăm siguranţa socială, siguranţa zilei de mâine. Să avem salarii şi pensii decente, asistenţă socială şi medicală. Să dăm fiecărui om al acestei ţări dreptul şi puterea de a fi simplu cetăţean, ale cărui drepturi câştigate prin munca de zi cu zi sau prin munca de o viaţă sunt respectate”, şi-a exprimat convingerea Gheorghe Frăticiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*