Inundații în Cisnădie și Sadu

Câteva echipaje de pompieri cu motopompe au scos apa din curţile şi subsolurile unor case din oraşul Cisnădie şi comuna Sadu, a anunţat ISU Sibiu.

În oraşul Cisnădie, au fost inundate curţile caselor de pe o stradă întreagă. Din fericire, apa nu a ajuns în locuinţe.

De la începutul acestei luni și până în prezent, inundaţiile au produs pagube în aproape tot judeţul.

Primarii ar trebui să fie în alertă şi pregătiţi cu saci de nisip, până în 1 august, fiind posibile noi inundaţii în judeţ, au avertizat ieri atât prefectul Adela Muntean, cât şi şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu.

Peste 300 de hectare de teren arabil cu porumb şi păşune sunt afectate de inundaţiile din ultimele săptămâni, potrivit şefului Direcţiei Agricole Sibiu, Ilie Brad. „Avem în jur de 300 de hectare care sunt cu probleme. De la Direcţia Agricolă sunt inspectorii care merg pe teren şi întocmesc procesele verbale de stabilire a pagubelor. 300 de hectare cultivate cu porumb, grâu, cartofi. Deocamdată inventariem”, a declarat Brad, ieri, într-o conferinţă de presă. Deocamdată nu se cunoaşte valoarea totală a pagubelor produse de inundaţii agricultorilor. Prefectul Adela Muntean crede că este posibil ca pagubele să nu fie atât de însemnate, întrucât culturile nu au fost distruse în totalitate, apa retrăgându-se după o oră de pe câmpurile şi păşunile inundate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*