Învățământul profesional are viitor la Sibiu

Inspectoratul Școlar Judeţean Sibiu, împreună cu Primăria Sibiu, alături de companii, licee și alți parteneri organizează Târgul Ofertelor Educaţionale, dedicat învățământului profesional și dual.

Evenimentul va avea loc în 15 și 16 mai, în Piața Mare, între orele 10.00 și 19.00. El își propune să promoveze în rândul elevilor, părinților și comunității locale beneficiile învățământului profesional și dual, precum și diversele oferte educaționale din această arie. Vor fi organizate standuri expoziționale ale companiilor și liceelor cu învățământ profesional și dual, unde cei interesați pot discuta în mod direct cu reprezentanții acestora. „Caravana Meseriilor” este de asemenea parte din eveniment, cu standuri interactive pentru elevi.

„Acest târg al ofertelor educaționale reprezintă o bună ocazie în orientarea școlară și profesională a elevilor de clasa a VIII-a, în alegerea unei școli și a unei meserii, în funcție de aspirațiile proprii, școală care să le formeze aptitudinile și competențele necesare profesiei dorite. Târgul ofertelor educaționale se adresează și părinților elevilor care doresc să afle mai multe despre învățământul profesional și învățământul dual. Aceste forme de învățământ, populare în România până la începutul anilor ‘90 și încă foarte accesate în alte țări europene, nu mai sunt foarte dorite de către elevi”, a spus Adrian Poplăcean, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic în cadrul IȘJ Sibiu.

„Dragi tineri, dacă aveți aptitudini practice, profitați de această oportunitate. Învățământul profesional în sistem dual este o ocazie pentru voi de a învăța o meserie, a prezentului și a viitorului. Veți face practică în cele mai mari fabrici din Sibiu, cu utilaje moderne și echipe de specialiști de la care aveți ce învăța. Dragi părinți, meseria este în continuare o brățară de aur – cea mai buna garanție a unui loc de muncă în viitor. Învățământul dual din Sibiu aduce înapoi respectul pentru meserii, oferind tinerilor o instruire temeinică și, ulterior, un loc de muncă decent și bine plătit”, a spus primarul Astrid Cora Fodor.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*