Învățătoarea care nu a mai venit la școală din septembrie a decis să se pensioneze

Învăţătoarea care a lipsit de la ore timp de peste patru luni, din septembrie până în ianuarie, invocând motive medicale, a anunţat, astăzi, conducerea Şcolii Gimnaziale „Radu Selejan” din Sibiu că a decis să se pensioneze, elevii putând astfel să aibă un alt cadru didactic până la finalul anului şcolar, a precizat inspectorul general adjunct, Gheorghe Bîrză.

Școala Gimnazială „Radu Selejan”

„Doamna învăţătoare a anunţat azi-dimineaţa (luni – n.r.) şcoala că se va pensiona. Aşa am fost anunţaţi la Inspectoratul Şcolar”, a declarat Gheoorghe Bîrză, citat de Agerpres.

Cazul învăţătoarei Adela Achim, de la Şcoala Gimnazială „Radu Selejan” din municipiul Sibiu, care lipseşte de aproape 80 de zile, fiind în mai multe concedii medicale, cu boli diferite, nu este singurul şi se poate întâlni la orice şcoală din România, singura soluţie pentru această problemă fiind schimbarea legii, conform şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Alexandru Dumbravă.

„Situaţia la Şcoala 21 este o situaţie care, în principiu, se poate întâlni la orice şcoală din România. În mod normal, atunci când un dascăl intră în concediu medical, primele cinci zile, el este înlocuit colegial de alţi colegi. (…) Atunci când o astfel de situaţie se întâmplă la învăţători în special, lucrurile devin mai grave pentru că învăţătorul respectiv are ore toată ziua cu copiii respectivi şi este greu să găseşti alt învăţător disponibil în şcoală, printre colegi, care să stea toată ziua cu copiii respectivi”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, Alexandru Dumbravă.

Conform şefului ISJ Sibiu, învăţătoarea în cauză face acest lucru de mai mulţi ani. „Cazul doamnei este un caz mai special, care a început cu mulţi ani în urmă. Cred că la dumneaei este de vreo şase ani situaţia, numai că anul acesta lucrurile au degenerat”, a mai precizat Dumbravă.

Învăţătoarea era cercetată de ISJ şi Poliţia Sibiu pentru a lămuri dacă certificatele de concedii medicale au fost eliberate corect.

Potrivit şefului ISJ Sibiu, „unul dintre medicii care îi acordau concedii medicale, din judeţul Argeş, nu din judeţul Sibiu, a fost amendat de către Casa de Sănătate, pentru că depăşise numărul maxim de zile de concedii iniţiale pe care i le poate da”.

Cei 21 de elevi din clasa I, unde ar fi trebuit să predea învăţătoarea, au fost supravegheaţi de diverse cadre didactice, dar şi de femeia de serviciu şi au fost lăsaţi chiar nesupravegheaţi, potrivit conducerii şcolii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*