Investiție pentru modernizarea saloanelor ATI de la Secțiile Clinice Medicale I și II

Saloane ATI au fost complet modernizate la Secțiile Clinice Medicale I și II ale Spitalului Clinic Județean de urgență Sibiu. Investiția depășește 80.000 de lei.

Acordarea unor servicii medicale de  calitate, începând de la gradul de informare a pacienților și continuând cu nivelul condițiilor de cazare și tratament precum și cu progresele tehnologice și terapeutice, este un obiectiv permanent al Spitalului Clinic de Urgență Sibiu, care continuă procesul de modernizare. În acest sens, începutul anului a adus vești bune pacienților și personalului medical al Secțiilor Clinice Medicala I și II, saloanele ATI din cadrul acestora fiind complet renovate și modernizate. Acestea au fost dotate cu rampe de oxigen medicinal cu sisteme de oxigenoterapie la capul bolnavului și cu tachet dușumea. Valoarea rampelor s-a ridicat la 50.044,80 lei, cu TVA inclus. De asemenea, au fost achiziționate și 15 seturi noi, compuse din pat, saltea și noptieră în valoare de 33.022 lei cu TVA inclus, precum și 8 paravane cu trei elemente compuse din oțel cromat, cadru de inox și perdele lavabile din plastic, pentru separarea paturilor din salonul ATI Medicală I. Acestea au o valoare de 5426 de lei și au rolul de a sigura intimitatea pacientului și realizarea în codiții optime a actului medical.

Investiție necesară

“Întrucât numeroși pacienți beneficiază de tratament şi monitorizare în cadrul acestor spaţii, este extrem de important ca toate paturile pe care sunt asistați pacienți în cadrul saloanelor ATI din secțiile de medicină internă să fie monitorizate la nivelul standardelor de tehnică medicală iar montarea acestor rampe de oxigen medicinal precum și a noilor seturi de paturi, saltele și paravane reprezintă un pas important în acest sens”, a declarat Robert Fotache, directorul administrativ al SCJU Sibiu.

Salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală I are 8 paturi iar salonul ATI din cadrul Secției Clinice Medicală II are 7 paturi.

În folosul pacienților

“Suntem bucuroși că, prin eforturile administrației spitalului și mai ales a dlui director administrativ Robert Fotache, care a fost implicat activ în acest demers, s-a reușit realizarea acestei investiții foarte necesare, de care vor beneficia în primul rând pacienții și care ridică nivelul de cazare la standardele actuale în domeniu. De asemenea, este un mare câștig și pentru personalul medical, pentru că putem să ne derulăm activitatea la un nivel mult mai ridicat din perspectiva tratării și monitorizării pacienților, evitării infecților intraspitalicești dar și prin prisma activităților didactice și chiar de cercetare clinică. Sperăm că, atât bolnavii cât și aparținătorii, împreună cu personalul medical, să colaboreze eficient pentru menținerea în bune condiții a acestor dotări și pentru a asigura populației îngrijirile medicale corespunzătoare”, a declarat Conf.univ.dr. Liana Chicea, medicul șef al Secției Clinice Medicală I.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*