Investiții de amploare la Avrig, sprijinite de Guvern

Vicepremierul Raluca Turcan a apreciat investițiile publice aflate în desfășurare în Avrig și l-a asigurat pe primarul orașului, Adrian David, de sprijinul Guvernului.

Împreună cu prefectul Mircea Crețu și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, Turcan a vizitat două șantiere mari inițiate de Primăria orașului Avrig: o nouă grădiniță și două blocuri de locuințe ANL în localitatea aparținătoare Mârșa.

Locuințe și grădiniță

„Continuitatea lucrărilor pe șantierele publice mă preocupă în mod deosebit, acesta fiind motivul pentru care urmăresc constant, în teren, multe dintre proiectele finanțate de Guvern sau în parteneriat cu ministerele. Mă bucură mereu energia cu care primarii își promovează și apoi coordonează proiectele, iar, la Avrig, Adrian David este, indiscutabil, un astfel de caz. Două blocuri de locuințe ANL (44 de unități locative) sunt, practic, finalizate după un ritm bun al constructorului și o implicare susținută a Primăriei. Au rămas de realizat ultimele racorduri, proceduri care se vor încheia în maxim o lună. La noua grădiniță din Avrig, termenul asumat de constructor este sfârsitul acestui an și nu mă îndoiesc că, având în Primăria orașului un sprijin serios, acest lucru se va întâmpla. L-am asigurat pe Adrian David de tot sprijinul Guvernului pentru a depăși eventualele bariere de ordin birocratic și pentru a reuși să punem la dispoziția tinerelor familii acest obiectiv, fără întârzieri. Cele două șantiere de la Avrig au o valoare cumulată de aproximativ 7 milioane de lei. Am convingerea că fiecare pas, fiecare cărămidă pusă pe șantierele publice susținute de stat, reprezintă, de fapt, o rotiță în mecanismul economiei României”, a apreciat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Străzi modernizate

După parcurgerea etapelor de licitație, proiectare și obținere de avize, săptămâna trecută, în prezența reprezentanților constructorului, proiectantului, Delgaz Grid, Electrica, operatorilor de telefonie și internet, s-a efectuat predarea amplasamentului pentru un nou obiectiv important de investiții, care constă în modernizarea unui pachet de trei străzi în orașul Avrig.

Din acest moment constructorul desemnat în urma licitației, are la dispoziție 10 luni pentru a finaliza reabilitarea străzilor Nouă, Oltului și Griviței. Primăria orașului Avrig continuă în acest fel programul de investiții în infrastructura rutieră, următoarele obiective fiind străzile Prundu Mare și Mihai Eminescu, pentru care în următoarea perioada va fi demarată procedura de licitație, a menționat primarul Adrian David.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*