Investiții toamnei la Șelimbăr: 1,5 milioane de lei

În ședința ordinară a Consiliului Local Șelimbăr din luna septembrie s-a aprobat o serie de investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii din comună.

Astfel, până la finele acestui an, se vor desfășura lucrări importante, sumele aferente fiind aprobate de aleșii locali pentru fiecare investiție în parte.

Strada Octavian Goga

Astfel, pe strada Octavian Goga se va interveni pentru modernizare cablaj metropolitan și pentru montarea de stâlpi de iluminat stradal, anunță primarul Marius Grecu. Suma prevăzută se ridică la 347.960 lei cu TVA pentru îngroparea cablurilor și 396.587,20 lei pentru montarea a 32 de stâlpi cu LED. „Instalarea haotică a elementelor rețelelor de comunicații nu aduce beneficii nici furnizorilor de comunicații, nici dezvoltării armonioase a comunei din punctul de vedere al normelor de urbanism”, motivează reprezentanții administrației locale.

Drumul agricol din Veștem

Drumul agricol din satul Veștem va intra și el în reabilitare, suma prevăzută pentru această lucrare fiind de 183.445 lei cu TVA. Drumul agricol din continuarea străzii Verzăriei este în prezent singura legătură a satului Veștem cu zona agricolă, unde își desfășoară activitatea proprietarii terenurilor. Este necesară crearea unei legături a satului cu zona agricolă prin intermediul străzii Verzăriei, pentru a face mai ușor accesul în zona respectivă.

Triajului și Câmpului

Pe strada Triajului, la fel ca și pe strada Octavian Goga, se vor face intervenții pentru îngroparea cablurilor și pentru iluminat. Pentru montarea a 32 de stâlpi a fost alocată suma de 381.802,18 lei, iar pentru modernizare zonei de acces pe această stradă se vor cheltui încă 556.319 lei cu TVA inclus. E vorba de 4.530 de metri pătrați, unde se va realiza suprafață carosabilă, trotuare și zone verzi.

Pe strada Câmpului există planul de a se construi o parcare până la sfârșitul anului, în urma unei investiții în valoare de 294.208 lei inclusiv TVA. „Obiectul investiției constă în amenajarea unei zone de staționare cu o suprafață de 896,5 mp, pentru zona de parcare și va fi prevăzut cu opt stâlpi de iluminat public ce va deservi atât parcarea, cât și strada Câmpului”, se arată în documentație.

Trotuar între Lidl și Dedeman

Totodată, consilierii locali au votat și începerea construcției trotuarului ce leagă magazinele Lidl și Dedeman. Lungimea trotuarului este de 237 metri și va avea o lățime de 3,5 metri și un metru de spațiu verde. Cheltuiala se ridică la 117.446 lei cu TVA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*