Investițiile anului 2016

25 de străzi au fost modernizate, anul acesta, la Sibiu, potrivit bilanțului prezentat de primarul Astrid Fodor.

Contractele au cuprinzând atât modernizarea rețelelor de utilități, cât și modernizarea carosabilului și a trotuarelor sau amenajarea de spații de parcare și zone verzi. Pe o parte din aceste străzi, comisia de recepție a constatat necesitatea efectuării unor remedieri. Având în vedere că majoritatea străzilor au fost recepționate în noiembrie sau decembrie, remedierile vor fi efectuate în primăvara lui 2017, atunci când temperaturile permit astfel de intervenții.

Hipodrom

În cartierul Hipodrom, constructorul medieșean BMT Trans Construct a lucrat pe Aleea Haiducului

Lazaret

În Lazaret, SC Drumuri și Poduri a modernizat Fundătura Ciocanului și Fundătura Albert Einstein, unde remedierile necesare, constatate în urma recepției, vor fi efectuate în 2017, precum și Fundătura Dinamului. DPC s-a ocupat de str. Toamnei, unde, de asemenea, se vor efectua remedieri anul viitor. Câteva probleme au rămas și pe str. Ecaterina Varga, unde lucrările au fost efectuate de firma Intralpin. Tot în Lazaret, Elis Pavaje a executat contractul pentru str. Frezorilor.

Lupeni, Gușterița și Reșița

În zonele Lupeni și Gușterița, Geiger a lucrat pe străzile: Zorilor, Vânătorilor, Tohan, Sandu Aldea, Petru Poni, Crinilor, Crișului și Mureșului. Tot Geiger s-a ocupat și de modernizarea străzii Ciocârliei. Pe str. Lupeni, inclusiv fundătura Lupeni, lucrările nu au putut fi recepționate. Strada este la nivel de asfalt, însă comisia de recepție a dispus constructorului SC Comtram SA o serie de lucrări de remediere care vor fi realizate în 2017.

Terezian

Comtram a mai lucrat pe străzile Bujorului și Odessa. Tot în cartierul Terezian, DPC a modernizat străzile Elena Cuza și Castorului.

Țiglari

Societatea Elis Pavaje a câștigat și executat contractul de modernizare a străzii Doinei.

Trei Stejari

La intersecția străzilor Bâlea – Ștefan cel Mare – Moldoveanu, DPC a construit singurul sens giratoriu realizat de municipalitate anul acesta.

Turnișor

Str. D.D. Roșca din Turnișor a fost modernizată de societatea Sinecon.

Valea Aurie

DPC a lucrat pe strada Cindrelului.

Viile Sibiului

Municipalitatea a încredințat contractul de modernizare a străzii Viile Sibiului constructorului Comtram, o societate controlată de magnatul sibian Ilie Carabulea.

Modernizarea cartierelor Dioda și Hipodrom

12.876.379 lei cheltuiește municipalitatea pentru modernizarea cartierelor Dioda și Hipodrom. Până la sfârșitul  anului 2016, din totalul de 28 de parcări prevăzute în cartierul Dioda, s-au finalizat 20, iar din totalul de 16 alei sau străzi s-au finalizat 12. Constructorul este SC Terra Building. Geiger se ocupă de reparații capitalele în cartierul Hipodrom II. Astfel, pe Aleea Biruinței s-a finalizat rețeaua de apă și branșamentele, lucrările fiind realizate de SC Apă Canal SA. Pe tronsonul dintre strada Gorăslău și bl. nr. 3 s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt la stadiu de balast. Pe restul străzii (120 m), s-a intervenit doar la conducta de apă, lucrările urmând a fi continuate în primăvara anului viitor. Pe strada Mirăslău, carosabilul este la stadiul de prim strat asfaltic, iar trotuarele sunt finalizate până la intersecția cu str. Gorăslău. Pe porțiunea dintre strada Gorăslău și strada Hipodromului, trotuarele sunt betonate. În perimetrul dintre str. Nicolae Iorga, Aleea Biruinței, b-dul Mihai Viteazu și bl. 11 B (aleea care face legătura cu Aleea Turnu Roșu), parcările și carosabilul au fost finalizate, iar trotuarele rămân în lucru. În spatele dispensarului de pe strada Nicolae Iorga s-au finalizat parcările, carosabilul, trotuarele, iluminatul public și cablajul metropolitan, până la Poștă. Șantierele rămase în lucru vor fi întreținute de constructor pentru a permite circulația rutieră și pietonală în perioada sezonului rece.

 

Lucrări de reparații și întreținere a străzilor

În 2016, în cadrul contractului încheiat cu SC Comtram SA pentru efectuarea lucrărilor de întreținere și reparaţii străzi în municipiul Sibiu, s-au efectuat lucrări în valoare de 2.598.138,23 lei.  Cele mai ample lucrări de reparații s-au efectuat pe străzile Aleea Filozofilor, Iosif Velceanu și Turismului. Pe aceste trei străzi s-au înlocuit straturile de asfalt, s-au reparat trotuarele, s-a îmbunătățit sistemul de colectare a apelor pluviale și s-au ridicat la cotă capacele căminelor de vizitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*