Invitație la Șezătoare: ”Hai cu lucrul la Avrig! Povești din lada de zestre”

Sala Pavilion din Avrig va găzdui, sâmbătă, începând cu ora 9.30, cea de-a cincea ediție a Șezătorii de la Avrig.

Foto: Bibloteca Orășenească Avrig

A cincea ediție a Șezătorii șezătorilor de la Avrig le așteaptă pe doamnele și dmnișoarele care îndrăgesc tradițiile populare în 29 aprilie, la Sala Pavilion.
Tema din acest an este „Povești din lada de zestre”. Atmosfera va fi întreținută de Grupul „Doruri Sibiene” și Ansamblul „Purtata Avrigului”

”Tema din acest an este „Povești din lada de zestre”căci fiecare mândră lucrare a mâinilor harnice duce cu ea și o poveste. Că e cu lacrimi sau cu zâmbete, cu dor sau cu bucurie călătoare, cu drag sau cu iertare, cusătura sau țesătura poartă în ele crâmpeie de suflet și povești care le dau valoare de cronici. Șezătorile sunt primul cadru în care aceste povești prind viață.
Vom povesti despre simbolistica pieselor de port în etapele de vârstă și stare civilă și-i vom cânta „Boaghea” miresii, ca să știm de ce se pun sarmale la nuntă.
Vom avea alături vechii noștri prieteni dragi care ne ajută să avem spor, dar ne și invită la joc pe ritm din zonă: Grupul „Doruri Sibiene” și Ansamblul „Purtata Avrigului” căci șezătorile sunt incomplete fără cântec și fără joc. Alături de ei, invitați speciali vor întregi atmosfera prin cântec și joc.
Nu va lipsi cartea, așa cum ne-am obișnuit deja alături o expoziție de fotografie în care, prin intermediul câtorva sute de fotografii vă facem cunoștință cu Avrigul și avrigenii de altă dată…
Și câte alte… căci ne știți: Lucrul l-am lăsat în cui”, spun organizatorii evenimentului.

Pentru detalii și confirmarea participării puteți lua legătura cu Maria Grancea, telefon 0748120970

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*