Ioan Terea, candidat PSD la Camera Deputaților: “Vom investi masiv în agricultură și vom proteja fermierii români” (P.E.)

Ioan Terea

– Domnule Ioan Terea, în programul de guvernare al PSD, un loc important îl ocupă Agricultura. Ce veți face concret?

– În primul rând, fermierii români nu vor mai fi discriminați în țara lor, ci vor fi susținuți de statul român. Rezultatele vor fi: hrană sănătoasă pentru români, creșterea exporturilor, angajarea tinerilor în agricultură. În primul rând, fermierii își vor primi subvențiile fără întârziere. Refacerea și extinderea sistemului de irigații reprezintă un proiect gândit pentru o perioadă de trei ani, la finalul anului 2020 urmând să avem 86 de amenajări, ce vor asigura irigarea a 1.980.000 de hectare. Vom înființa centre de colectare și unități de procesare pentru legume-fructe, respectiv lână și piei de ovine și caprine. De asemenea, vom reface balanța import – export pentru produsele deficitare. Vom începe, în 2017, cu tomatele și carnea de porc. Timp de 8 ani, fermierii care au peste 1.000 de metri pătrați de solarii vor primi câte 3.000 de euro anual, de la bugetul de stat, ceea ce înseamnă 120 de milioane de euro pe an pentru 40.000 de fermieri. Vrem să avem pe piață carne de porc din fermele românești. Pentru atingerea acestui obiectiv, vom acorda un ajutor de 10.000 de euro anual pentru fermele cu peste 200 de capete, ceea ce înseamnă 120 de milioane de euro anual din bugetul de stat, timp de 8 ani.

– Aveți în vedere și măsuri fiscale care să vină în sprijinul agricultorilor?

– Sigur că da: eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, impozit zero pentru tractoare și utilaje agricole, cadastrarea de către stat a tuturor terenurilor agricole, acordarea de credite de dezvoltare cu garanții de stat și dobândă mică, scutirea de TVA la toate materiile prime și serviciile din agricultură (de exemplu: semințe, îngrășăminte, pesticide, servicii de arat, fertilizat, discuit, semănat, plantat).


PUBLICITATE ELECTORALA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*