Iohannis: Copiii trebuie să meargă la școală. Ce măsuri restrictive se vor impune?

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile restrictive care vor urma pentru combaterea răspândirii virusului, dar și despre copiii care trebuie să meargă la școală.

Iohannis: Copiii trebuie să meargă la școală. Ce măsuri restrictive se vor impune?

„Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranță în școli”, a declarat șeful statului la finalul întâlnirii de la Institutul Național de Sănătate Publică, la care a participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, relatează monitorulcj.ro.

Întrebat despre închiderea școlilor, președintele a explicat că: „nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații foarte greu de gestionat.”

Decizii luate în funcție de județ

Acesta a mai spus că a convenit cu autoritățile sanitare să se lucreze la o metodologie potrivită pentru situația fiecărui județ: „Am convenit să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate și din fiecare județ. În acest fel vom putea să fim mai eficienți, să luăm mai repede măsurile care se impun. În acest fel, vom putea să evităm restricții prea dure.”

Copiii trebuie să meargă la școală să învețe, este ideea susținută de șeful statului încă de la începutul pandemiei de coronavirus și de la închiderea școlilor, în primăvara trecută: „Copiii trebuie să meargă la școală să învețe. Părinții trebuie să își trimită copiii la școală, ca să poată și ei să meargă la serviciu. Deci măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu există altă soluție și trebuie foarte bine analizate. Ca să nu existe exagerări, am convenit exact astăzi să se lucreze la o metodologie destul de detaliată pentru a veni în sprijinul decidenților locali”, a mai spus Iohannis, ieri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*