Iohannis: După alegeri, nu putem discuta decât de un guvern politic

După alegeri, România trebuie să aibă un guvern politic, în condițiile în care actualul guvern tehnocrat a fost o soluție de criză, în opinia președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis a refuzat să răspundă la întrebarea dacă l-ar nominaliza din nou pe Dacian Cioloș ca premier, dacă o coaliție de guvernare l-ar propune după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„O țară trebuie să aibă un guvern politic. Faptul că în această perioada de criză am propus o persoană neafiliată politic (și l-am rugat pe Dacian Cioloș să propună un guvern independent politic) a fost o soluție pentru o perioadă limitata. Cred că după alegeri nu putem discuta decât de un guvern politic”, a spus Iohannis, într-o discuție cu ziariștii cu ocazia începerii anului școlar.

iohannis-da-mana-cu-ciolos

Întrebat de reporteri dacă o eventuală candidatură a unora dintre miniștrii tehnocrați ar destabiliza Guvernul, Iohannis a spus: „Nu cred că putem vorbi de o destabilizare. Când l-am nominalizat pe Cioloș premier, am spus că e nevoie de o reformare din interior a partidelor și deschidere către oameni noi. Oameni noi ar putea să vină și din guvern, fără să mă gândesc la cineva anume”, relatează Hotnews.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*