Iohannis îl aduce la Sibiu pe Donald Tusk, președintele Consiliului European | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi, la Bruxelles, că a convenit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, să aibă o întâlnire informală de Ziua Europei – 9 mai 2019 – la Sibiu.

„Avem astăzi și mâine întrunirea Consiliului European cu o agendă bogată și aș menționa din agendă câteva teme care sunt foarte importante pentru noi în România. Președintele Consiliului, domnul Tusk, va prezenta „agenda liderilor” — agenda șefilor de stat și de guvern, o agendă care arată când și cu ce teme ne vom întâlni noi până inclusiv în 2019 pentru a face Uniunea mai performantă, mai bună. Pe noi ne interesează foarte mult această chestiune, pentru că în prima parte a 2019 noi avem președinția Consiliului Uniunii Europene și cu siguranță ne vom implica pentru a avea rezultate foarte bune. Am convenit cu domnul Tusk să avem o întâlnire informală pe 9 mai, Ziua Europei 2019, în România, mai exact o întâlnire care se va desfășura la Sibiu și va fi ultima întâlnire unde probabil vom trage anumite concluzii în ceea ce privește viitorul Uniunii, agenda strategică, cum spunem noi”, a declarat președintele la începutul reuniunii de la Bruxelles.

Iohannis nu a menționat dacă tot atunci va avea loc Summit-ul UE de la Sibiu, din 2019, reafirmând doar că acest eveniment este o oportunitate pentru țara noastră. „Dacă putem să serbăm Ziua Europei cu un summit în România, cred că este un lucru extraordinar de bun”, a arătat președintele.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*