Iohannis își mărturisește pasiunea pentru golf, un „sport nobil”

Preşedintele Klaus Iohannis a participat azi, lângă Alba Iulia, la inaugurarea oficială a celui mai mare resort de golf din România, o investiţie privată despre care şeful statului a apreciat că este „unică” în ţara noastră şi prin care România „ajunge pe harta golfului mondial”. 

foto: stirileprotv.ro

Un pasionat al jocului de golf, Klaus Iohannis i-a spus în discursul său iniţiatorului acestui proiect, Ioan Popa, că a realizat o „investiţie extraordinară” şi că implicarea sa ca om de afaceri în zona destinată sportului este una demnă de lăudat. „Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România şi spun acest lucru cu toată răspunderea. Această investiţie este unică din cel puţin două puncte de vedere. (…) Este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de relaxare, un resort. (…) Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi demnă de apreciat. În al doilea rând (…), acest teren de golf nu este unul oarecare. (…) Este un teren care pentru mulţi ani, pentru foarte mulţi ani va pune golful în România pe o cu totul şi cu totul nouă treaptă”, a declarat Iohannis, citat de Agerpres. În opinia şefului statului, prin această investiţie „România realmente ajunge pe harta golfului mondial”.

Terenul inaugurat la Teleac este cel mai mare resort de golf din România, cu cel mai lung parcurs din Europa, de 735 de metri, urmând să fie deschis jucătorilor în primăvara anului viitor. O investiţie privată, de 15 milioane de euro, noul resort cuprinde cel mai mare teren de golf din România, ce se întinde pe 56 de hectare, precum şi o serie de facilităţi de cazare şi relaxare clasificate la standardul de 4 stele plus.

„Mă bucur că şi domnul preşedinte Iohannis are deprinderi de golf şi a fost captat de acest sport, fapt pentru care nu o să fie nici prima, nici ultima dată când o să vină în acest resort”, a spus omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul resortului.

Şeful statului a fost în mai multe rânduri în acest an în judeţul Alba la golf, inclusiv la celălalt teren de acest tip, cel de la Pianu.

foto: alba24.ro

Noua facilitate se doreşte a fi o destinaţie de interes şi pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroporturile din Cluj sau din Sibiu fiind de până în două ore.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*