Iohannis, la lansarea autobiografiei: „Eu voi câștiga prezidențialele!”

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a declarat convins că va câştiga cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat. 

Klaus Iohannis 31„Probabil e neobişnuit ca cineva să scrie o carte la 55 de ani. Aşa cum la 55 de ani am scris o carte şi puţină lume se aştepta să o fac, similar, când am candidat prima dată, în anul 2000, mulţi nu au crezut că este mai mult decât un simplu exerciţiu de imagine. În 2013, m-am înscris în PNL, puţini au crezut că voi supravieţui mai mult decât o săptămână, acolo, între ei. Am reuşit să ajung preşedintele celui mai titrat partid politic din România, PNL. Cum atunci am spus pe holurile Parlamentului că nu pot să exclud o candidatură la preşedinţie, mulţi deja au zâmbit aşa, pe după mână, şi au crezut că este o glumă şi îmi va trece într-o săptămână. Nu mi-a trecut. Şi acum când începe campania electorală, mulţi îşi imaginează că va trece şi asta va fi fost, dar eu voi câştiga”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Liderul PNL a făcut această declaraţie chiar în prima zi de campanie, la lansarea primei sale autobiografii, „Pas cu pas”.

„Pentru mine este un moment deosebit, pentru că este prima carte pe care am scris-o şi o prezint, evident, cum se putea altfel, în Primăria municipiului Sibiu. Pentru mine e o campanie specială. E startul campaniei mele pentru cea mai înaltă funcţie din stat. Nu este chiar o coincidenţă, dar, credeţi-mă, această carte pe care o prezint astăzi are mai mult de a face cu mine, decât cu campania electorală”, a spus Klaus Iohannis.

El a promis că după alegeri, în noiembrie, va lansa ediţia a doua, adăugită, în care va vorbi „mai mult despre România” şi „această vară fierbinte” a campaniilor electorale din acest an.

„Câteva gânduri despre viitorul cărţii. Trebuie să ştiţi că un personaj central din carte este Sibiul, este oraşul ales de mine şi eu sunt primarul ales de oraş. Nici nu cred că se putea altfel. După 16 noiembrie vreau să scot a doua ediţie completată, unde va fi vorba mai mult despre România, mai mult decât acum. Poate unii s-au aşteptat acum, însă trebuie să aştepte, a trebuit să las şi ceva pentru după. Un pic mai mult despre această vară fierbinte, care a început pentru mine în aprilie, când am început campania pentru europarlamentare. Şi de atunci o ţin tot aşa şi se termină în 16 noiembrie, o etapă care m-a pus într-o poziţie foarte specială. Foarte puţini oameni ajung vreodată în situaţia să schimbe semnificativ destinul comunităţii în care trăiesc, oraşul în care trăiesc, mai puţin ajung să meargă vreodată într-o campanie electorală pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Şi aceste lucruri vreau să le descriu într-o viitoare ediţie, care va apare după 16 noiembrie”, a afirmat Klaus Iohannis.

Prima persoană căreia i-a oferit un autograf scriitorul Klaus Iohannis a fost chiar soţia acestuia, Carmen.

Lansarea cărţii primarului Klaus Iohannis, în holul Primăriei Sibiu, a avut loc în prezenţa a câteva sute de oameni, care l-au primit cu aplauze. Printre aceştia, cunoştinţe, prieteni, angajaţi, directori din subordinea sa, dar şi liderii PNL şi PDL Sibiu, respectiv deputaţii Mircea Cazan şi Raluca Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*