Iohannis: Nu ajunge să-i convingem pe investitori să vină, trebuie să luăm măsuri să și rămână

Autoritățile române trebuie nu doar să facă eforturi pentru atragerea de investiții străine, ci și să acționeze în plan legislativ pentru a-i determina pe investitori să rămână, a afirmat candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, astăzi, la Curtea de Argeș. 

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

„Astăzi am avut ocazia să vizitez două unități de producție și voi merge la cel puțin încă una. Sunt lucruri foarte bune pe care le-am văzut, de exemplu cele două unități oferă locuri de muncă bune, care se încadrează în ceea ce am propus eu, România lucrului bine făcut. (…) Îi felicit pe cei care au convins investitorii să vină, important este, însă, să înțelegem că nu ajunge doar să-i convingem pe investitori să vină, trebuie să luăm și toate măsurile care se impun ca să și rămână”, a declarat Iohannis, în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri.

În opinia sa, una dintre priorități pentru păstrarea investitorilor în țară este o infrastructură de transport care să răspundă nevoilor acestora, iar cea de a doua este legată de nivelul impozitelor și taxelor, care trebuie să asigure competitivitatea României.

„România trebuie să fie competitivă, iar dacă vrei să atragi investitori, trebuie să ai reguli puține, clare și pe termen lung. Este simplu de tot, transparență, predictibilitate, sustenabilitate. Acestea sunt lucrurile pe care mi le spun investitorii de mult, dar noi avem un guvern care a înțeles că trebuie să astupe găurile din buget introducând o nouă acciză, introducând un nou impozit. Așa, problemele nu se rezolvă, doar se agravează și riscăm să plece investitorii de la noi”, a spus liderul liberal.

Klaus Iohannis a vizitat miercuri fabricile din Curtea de Argeș ale companiilor germane Steinel și Dr. Oetker, apoi a purtat discuții cu oamenii de afaceri din din zona de nord a județului Argeș. Programul candidatului ACL mai include o vizită la Automobile Dacia, precum și la o societate comercială din municipiul Pitești.

Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*