Iohannis: “Nu doresc să devin actor politic pentru un anumit partid, în această campanie”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, la Cluj, că nu va intervene în această perioadă cu afirmaţii care ar putea influenţa campania electorală.
“Listele (n.red cu candidaţi depuse de partide) sunt în analiză aşa cum am spus şi acum două zile, însă în acelaşi timp trebuie să vă spun că nu voi ieşi în public cu concluziile acestei analize, pentru că suntem în campanie electorală şi nu doresc să devin actor politic pentru un anumit partid. Nu vreau să ies cu o evaluare care pe urmă poate da prost pentru unii, iar pentru alţii nu. În această etapă, partidele trebuie să îşi facă campanie pentru a-şi arăta programele şi candidaţii. Nu voi interveni, cu afirmaţii care ar putea să influenţeze cu ceva în campanie”, a spus Iohannis.

studiieuropene

La sfârşitul lunii trecute, președintele României declara că a cerut Departamentului de Politică Internă al Administrației Prezidențiale listele depuse de partide, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Totodată, șeful statului i-a îndemnat atunci pe alegători să verifice pe ce liste apar candidații cu probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*