Iohannis, premiat la Gala „Nine O’Clock”

Președintele Klaus Iohannis a fost desemnat „Omul politic al anului” în cadrul Galei „Premiile Nine O’Clock 25 de ani”, eveniment organizat de cotidianul de limbă engleză „Nine O’Clock”.
12633480_957884030965515_8578549364285887881_oȘeful statului nu a putut participa la eveniment „datorită obligațiilor profesionale” și a fost reprezentat de consilierul prezidențial Andrei Muraru.

„Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, vă mulțumește pentru acest premiu, care îl onorează, pentru activitatea pusă în slujba României în ultimii 25 de ani și vă urează, totodată, succes și în următorii 25 de ani”, a transmis consilierul prezidențial Andrei Muraru.

Pentru modul foarte activ în care și-a făcut prezența în România, pentru acțiunile și luările de poziție privind întărirea statului de drept și libertăților fundamentale, pentru contribuția adusă la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a fost acordat premiul „Cel mai dinamic debut de șef de misiune diplomatică în România”.

Distincția a fost ridicată de Dean Thompson, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, deoarece ambasadorul Klemm se afla la Cluj-Napoca.

Un alt premiu oferit de ‘Nine O’Clock’ a fost „Ambasadorul român al anului”, acordat lui Victor Micula, pentru activitatea desfășurată în calitate de ambasador în Ungaria, pentru contribuția la acțiunile bilaterale între România și Ungaria, potrivit motivației juriului prezentată de directorului cotidianului ‘Nine O’Clock’, Radu Bogdan.

Titlul de „Ambasadorul străin al anului” i-a fost acordat șefului misiunii diplomatice a Germaniei, Werner Haus Lauk. Distincția a fost înmânată Letiției Sburlan, de la Secția de presă și relații publice a Ambasadei Germaniei.

La categoria „Bancherul străin al anului cu cea mai îndelungată activitate în România”, premiul i-a fost acordat lui Steven van Groningen, președinte și CEO al Raiffaisen Bank România.

Distincția pentru „Cea mai implicată organizație inter-guvernamentală în proiecte socio-culturale din România” i-a revenit Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă — TIKA, „pentru numeroasele proiecte de succes în sănătate, educație, cultură și sport desfășurate în România”.

Avocatul Remus Borza a primit premiul pentru „Cel mai performant management”, pentru activitatea sa ca administrator judiciar la Hidroelectrica.

La secțiunea „Afaceri politice și relații economice internaționale” au fost premiate trei organizații — Coaliția pentru Dezvoltarea României, NRCC — Netherlands Romanian Chamber of Commerce și PATRES, în timp ce titlul pentru „Cele mai dinamice companii industriale” a fost acordat companiilor Dacia, Softronic și Continental.

Secțiunea „Bănci și servicii financiare” a avut, de asemenea, mai mulți câștigători: Garanti Bank a primit distincția pentru „Cea mai dinamică bancă”, Alpha Bank — „Banca de retail a anului 2015”, iar Banca Transilvania — „Excelență în servicii”.

Și la secțiunea „IT&C” au fost mai mulți câștigători — Cluj IT, Gecad Net și Teamnet, în timp ce la secțiunea „Comunicații și industrie digitală” au fost premiați Telekom, Huawei și Oracle.

La categoria „Responsabilitate socială de impact”, câștigători au fost desemnați Fundația Vodafone, Asociația Environ și Fundația OvidiuRo.

„Ambasadorii culturali ai României” au fost desemnați copiii de la Corul Allegretto. La finalul evenimentului, copiii au susținut și un recital.


(AGERPRES)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*