Iohannis și-a început campania electorală în capitala Olteniei

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale, a declarat, azi, la mitingul electoral organizat la Craiova, că la alegerile din luna noiembrie nu se bate cu Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, ci cu un sistem pe care acesta îl reprezintă și cu un fel de a se face politică.

Iohannis le-a spus miilor de participanți la miting că România lucrului bine făcut este răspunsul său și le-a cerut să-i fie alături.

Klaus Iohannis 20„La aceste alegeri, eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică și cu sistemul pe care el îl reprezintă. Și mă voi bate cu cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false și a lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit și a ajuns atât de repede și atât de ușor prizonierul unui sistem care distruge mediul privat pentru a-i ține pe oameni în sărăcie și cu mâna întinsă la stat. Un sistem care disprețuiește educația pentru a-i ține pe oameni în ignoranță și distruge viitorul tinerei generații. Un sistem corupt care nu ține cont de voi ci doar de găștile de partid și de interese și de clientelă”, a spus Iohannis, la primul miting electoral din actuala campanie electorală, organizat la Craiova.

El a susținut că Victor Ponta este omul „acestui sistem”, „al baronilor care stăpânesc județele ca pe niște feude proprii”. „În Dolj, în Olt și în multe alte locuri, acești oameni care conduc azi cu destul cinism, vă amăgesc pe voi, cei de bună credință, cu o mică creștere de salarii sau de pensie, în timp ce firmele lor căpușe iau milioane de euro de la Rovinari și Turceni, din construcții de drumuri și de pe unde apucă”, a completat candidatul ACL.

„România lucrului bine făcut este răspunsul meu, este o atitudine, un fel de a fi de a face lucrurile temeinic, cu seriozitate și cu grijă pentru oameni. Și nu mă bat pentru mine, ci pentru voi și pentru România mea. Fiți alături de mine în aceste alegeri, dați-mi speranța, încrederea și forța voastră și vă dau hotărârea, determinarea și forța mea pentru ca împreună să construim România lucrului bine făcut”, a adăugat Iohannis.

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale le-a spus participanților la miting din județele Olteniei, precum și din Teleorman, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița că în această campanie electorală vrea să demonteze mitul potrivit căruia „Oltenia este roșie”.

„În această campanie vreau să renunțăm la mituri și la prejudecăți. Haideți, ca începând de astăzi, de aici, din inima Olteniei, să mai dărâmăm încă un mit: acela că Oltenia este roșie și la alegerile din noiembrie să arătăm că Oltenia s-a săturat de culoarea roșie care înseamnă sărăcie, corupție, minciună. Să arătăm că Oltenia dă semnalul schimbării, o schimbare adevărată, în fapte, nu în vorbe. Eu vă întreb: sunteți mai bine de când este prim-ministru Victor Ponta? Credeți că după ce n-a făcut nimic pentru voi, pentru viața voastră de zi cu zi ca prim-ministru o să facă ceva ca președinte? Eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale. (…) Și, dacă îți pasă cu adevărat de oameni, îți respecți promisiunile oriunde, nu contează că ești primar sau prim-ministru sau președinte. Cine n-a făcut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca președinte”, a spus Iohannis.

La mitingul de la Craiova desfășurat pe esplanada Sălii Polivalente au mai luat cuvântul Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai Răzvan Ungureanu, Gigel Știrbu, Gheorghe Falcă, Cezar Preda, Sorin Roșca Stănescu, Dan Vîlceanu, Ionuț Stroe, Marian Jean Marinescu, Mihai Voicu.

 

AGERPRES

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*