Iohannis și Băsescu vor fi vecini! Noul președinte a ales ca reședință oficială fosta vilă a fiicei lui Gheorghiu-Dej

Președintele ales Klaus Iohannis va avea drept reședință oficială Vila Lac 2 și se va muta în vila Lac 3 când șeful statului în funcție, Traian Băsescu, va elibera această locuință de protocol, după expirarea termenului legal de 60 de zile.

„Guvernului i-a fost adusă la cunoștință opțiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la reședința pe care acesta dorește să o ocupe, din momentul în care mandatul său va începe. În urma opțiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, în ședința de miercuri, ca viitorului Președinte să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reședință oficială pentru perioada următoare. Ulterior eliberării Vilei Lac 3, ocupată în prezent de președintele în funcție, Traian Băsescu, după termenul legal pe care îl are la dispoziție, domnul Klaus Iohannis urmează să preia această reședință drept reședință oficială”, se arată într-un comunicat de astăzi al Guvernului.

Vila Lac 2 se învecinează cu Vila Lac 3, reședința oficială a actualului șef al statului, însă este mai mare decât aceasta. Aici a locuit, în perioada comunistă, Lica Gheorghiu, fiica dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cele două imobile de protocol se află în cartierul Primăverii din Capitală, pe malul Lacului Floreasca.

Vila Lac 2 a fost construită în 1963, din ordinul liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, şi măsoară peste 2.000 de metri pătraţi, de aproape două ori mai mult decât casa în care locuiește Băsescu, potrivit Antena 3. Și camerele din Lac 2 sunt mai mari decât cele din vila lui Băsescu. Însă ambele imobile arată aproximativ la fel și au fost modernizate în ultimii ani, cu dotări de peste un milion de euro, din care majoritatea banilor au fost cheltuiți pentru sistemele de securitate, informează Ziua News. Clădirile adăpostesc mai multe obiecte de artă. De pildă, în vila în care va locui Iohannis, se află tablouri semnate de artiști români precum Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu sau Ion Andreescu. Totodată, Vila Lac 2 are saună, piscină interioară și o curte uriașă, de peste 37.000 de metri pătrați, care duce spre Lac 3.

Vila Lac 2 a fost construită în 1963 şi măsoară peste 2.000 de metri pătraţi, de aproape două ori mai mult decât ce în care locuiește Băsescu

Vila Lac 2 a fost construită în 1963 şi măsoară peste 2.000 de metri pătraţi, adică de aproape două ori mai mult decât cea în care locuiește Băsescu

Înainte de a fi preluată de Klaus Iohannis, Vila Lac 2 a suferit câteva modificări, relatează România TV. Spre exemplu, în dormitorul prezidenţial a fost montat un pat mai mare decât cel existent până acum, pentru a fi potrivit pentru statura lui Iohannis. Aceeași sursă afirmă că Iohannis şi-ar fi dorit o casă mai mică, dar a pus o condiţie specială: să aibă grădină unde să poată cultiva trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*