Iohannis și FDGR, sub tunurile PSD

Scrisoare deschisă: PSD Sibiu îi somează pe președintele Klaus Iohannis și pe reprezentanţii FDGR să răspundă în fața sibienilor la zece întrebări.

Casa Lutsch din Piața Mare, sediul FDGR

Partidul Social Democrat Sibiu a lansat o listă cu întrebări „la care sibienii așteaptă răspunsuri de 11 ani din partea «cumpărătorului de rea-credință de case», așa cum l-a numit instanța pe președintele Werner Klaus Iohannis și «succesorul în drepturi față de Grupul Etnic German», Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR)“, potrivit unui comunicat de presă al organizației județene PSD Sibiu.

PSD Sibiu a precizat, în comunicat, că nu face acuzații, dar cere, în numele sibienilor, atât Forumului German, cât și actualului președinte al României să răspundă punctual la aceste întrebări care „apasă greu asupra sibianului Werner Klaus Iohannis“. Social-democrații susțin că este nevoie de răspunsuri urgente și concrete, pentru că aceste fapte „afectează grav imaginea României atât pe plan intern, cât mai ales pe plan extern“.

„Lacheii lui Dragnea“

În replică, președintele FDGR, Paul-Jürgen Porr, afirmă că va răspunde provocării social-democraților. Acesta s-a declarat mirat de demersul filialei conduse de Bogdan Trif. „Am citit așa-zisa scrisoare și vom da un răspuns adecvat. Totuși, sunt mirat că niște lachei credincioși ai lui Dragnea, care sunt în Guvern, în loc să guverneze, că duc țara de râpă, în loc să pregătească președinția română a Consiliului UE, se ocupă de așa-zise scrisori deschise. O parte din cele scrise nu ne afectează. Noi nu suntem avocații lui Iohannis, iar dacă îi interesează prezența preotului la proteste, să-l întrebe pe dânsul, eu pot doar să vă spun că nu a fost delegat de FDGR să participe. În ceea ce privește acuzația de «urmași ai organizației naziste», ea se încadrează în această serie a denigrărilor care continuă. Țara arde și Guvernul se piaptănă! Mai și vorbește în numele sibienilor…“, a comentat Porr, contactat de Mesagerul de Sibiu.

În această săptămână, deputatul Ovidiu Ganț s-a întâlnit cu o delegație a grupului parlamentar CDU/CSU din Bundestag, formată din dr. Katja Leikert, Katrin Staffler, Christoph Ploß și Arnold Vaatz. „Am discutat despre relațiile româno-germane, situația minorității germane din România și despre campania de defăimare la care a fost supusă aceasta de către diverși reprezentanți PSD. Deputații germani au condamnat la unison afirmațiile acestor reprezentanți ai PSD“, a declarat parlamentarul FDGR.

Întrebări pentru Iohannis și FDGR

1. Cu ce scop a cerut FDGR, în anul 2007, recunoașterea în instanță ca succesor în drepturi al organizației naziste Grupul Etnic German? (vezi cerere de chemare în judecată, 75/23.02.2007, Judecătoria Sibiu)

2. De ce FDGR nu menționează nimic despre faptul că Grupul Etnic German din România este o organizație interzisă din cauza activității fasciste desfășurate pe teritoriul României și Germaniei? (vezi Convenția de Armistițiu din 1944)

3. De ce primarul Sibiului la acea vreme, Werner Klaus Iohannis, la acea dată și președinte al FDGR, nu a folosit toate căile de atac împotriva FDGR, deși Forumul a cerut restituirea unui număr impresionant de proprietăți chiar dacă acestea fuseseră confiscate de la organizația nazistă și trecute definitiv în patrimoniul statului român? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626,  Legea 485/7 octombrie 1944)

4. Este adevărat că liderul FDGR, Iohannis, a dat în judecată Primăria Sibiu și, în același timp, a semnat ca primar al Sibiului retrocedarea imobilelor către propria organizație?

5. Câte imobile a obținut FDGR după ce instanța a decis ca Forumul să devină „succesorul în drepturi față de organizația nazistă Grupul Etnic German”?

6. Câte grădinițe, școli, locașuri de cult au intrat în proprietatea organizației FDGR condusă de Werner Klaus Iohannis?

7. Este adevărat că sediul în care FDGR îsi desfășoară, astăzi, activitatea este o clădire care a aparținut organizației naziste Grupul Etnic German și care a fost retrocedată către Forum, chiar dacă imobilul aparținea patrimoniului național încă din 1944? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626,  Legea 485/7 octombrie 1944)

8. Care este legătura dintre Biserica Evanghelică și FDGR? De ce Prim-Preotul acestei biserici a fost prezent la aproape toate manifestațiile din fața sediului PSD Sibiu?

9. Werner Klaus Iohannis, preşedinte al României, a respectat legea și a plătit impozit pentru veniturile pe care le-a obținut din meditațiile din care ar fi reușit să-și cumpere cele 6 case în Sibiu?

10. De ce refuză Werner Klaus Iohannis să restituie familiei nevoiașe, moștenitoare de drept a imobilului, suma impresionantă de bani obținută ilegal din închirierea casei achiziționate prin «cumpărare de rea-credință»?

Sursa: scrisoarea deschisă transmisă de PSD Sibiu

Forumul Democrat al Germanilor din România este o asociație a minorității germane din România, înființată în timpul Revoluției din 1989 și recunoscută în 2008 ca fiind de utilitate publică. Prin statut, FDGR se declară ca fiind succesorul de drept al tuturor instituțiilor și organizațiilor ale minorității germane, care au fost desființate prin constrângere. În virtutea acestei asumări, FDGR a fost un beneficiar contestat al unora dintre imobilele Grupului Etnic German.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*