Iohannis, supărat pe Vela: Nu avem niciun motiv de relaxare!

Președintele Klaus Iohannis spune că azi, în prima zi din starea de urgență prelungită, nu avem niciun motiv de relaxare.

„Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare! Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este <Stați acasă!>”, a transmis președintele într-o declarație de presă.

Iohannis adaugă că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații: „Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”.

Președintele a început apoi o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri, la care le va cere să revină asupra acordului cu Biserica și să găsească, „dacă vor”, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*