ÎPS Laurenţiu: Prin colinde, ne alăturăm îngerilor

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu, spune că, pentru noi, Crăciunul ar trebui să însemne „o participare reală” la acest eveniment din viaţa Domnului nostru Iisus Hristos” şi că, prin colinde, ne alăturăm îngerilor, magilor şi păstorilor care îl laudă pe fiul lui Dumnezeu.

„Sărbătoarea Naşterii Domnului este un început al praznicelor şi maica tuturor sărbătorilor, după cum spune Sfântul Ioan Gura de Aur, care ne aduce bucuria cea mare a Tainei împăcării noastre cu Dumnezeu. Pentru noi, Crăciunul nu este o simplă comemorare sau o aducere-aminte de naşterea Mântuitorului, ci este o participare reală a noastră la acest eveniment din viaţa Domnului nostru Iisus Hristos. Cum putem noi deveni contemporani cu un eveniment petrecut acum 2.000 de ani şi aceasta este o mare taină. Cântările, colindele, imnografia Bisericii ne introduc în atmosfera de sărbătoare şi prin ele ne alăturăm şi noi îngerilor, magilor şi păstorilor care Îl laudă pe Cel născut în ieslea Betleemului”, a spus mitropolitul.

ÎPS Laurenţiu Streza îi îndeamnă pe credincioşi să fie „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste”.

„Însă cu adevărat contemporani cu istoria sfântă a mântuirii noastre devenim doar atunci când stăm la masă cu Hristos, la Cina Împărăţiei, atunci când, la Sfânta Liturghie, ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Lui, în care toate aceste evenimente ale vieţii Lui sunt mereu vii şi actuale şi, astfel, ajungem să le simţim şi noi atunci când ne apropiem de El cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste”, a mai afirmat înaltul ierarh.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*